Fudbal

Karim Benzema: Ne igram dobro, postignem gol i uzimaju me za najboljeg

Komentari

Autor: Euronews

15/01/2022

-

18:47

Karim Benzema: Ne igram dobro, postignem gol i uzimaju me za najboljeg
AP Photo/Manu Fernandez - Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

veličina teksta

Aa Aa

Napadač Real Madrida Karim Benzema rekao je u intervjuu za "Frans fudbal" da je ostao isti fudbaler.

"Osim statistike u vidu postignutih golova, ne vidim šta se promenilo kod mene. Ne trudimo se da gledamo šta fudbaler radi na terenu, već primećujemo samo kada postigne gol. Već narednog dana smatramo ga najboljim. To se upravo dešava u mom slučaju: Ne igram dobro, postignem gol i uzimaju me za najboljeg. Ne volim takvo gledanje na fudbal, ali to isuviše uzima maha. Postaje sport u kojem preovlađuje statistika", rekao je francuski centarfor.

Benzema kaže da se uvek trudi da ispoštuje saigrače.

"Nikada neću šutirati ukoliko imam poziciju da uposlim nemarkiranog saigrača. Uvek ću da uposliti bez pomisli da sam mogao da šutiram. Želim da učinim saigrače boljim nego što jesu", rekao je francuski napadač.

Francuz je prokomentarisao partije talentovanog Vinisijusa Žuniora.

"Znam da imam zasluge za njegov razvoj. Možete ga pitati, jer on sada nije isti fudbaler. Već duže vreme igra na nivou koji se od njega očekuje i ne možete mu ništa prigovoriti. Mlad igrač, sa njim treba razgovarati jer ima još prostora da napreduje. Pokazao sam mu neke stvari kako da se ponaša u poslednjih 20 metara ispred gola", kaže napadač Kraljevskog kluba.

Komentari (0)

Sport