Fudbal

Kup afričkih nacija: Burkina Faso eliminisala Gabon

Komentari

Autor: Euronews

23/01/2022

-

20:51

Kup afričkih nacija: Burkina Faso eliminisala Gabon
Burkina Faso - Copyright Tanjug/(AP Photo/Sunday Alamba)

veličina teksta

Aa Aa

Burkina Faso je izborila plasman u četvrtfinale Kupa afričkih nacija. Posle boljeg izvođenja penala, savladala je Gabon rezultatom 8:7 (1:1, 1:0).

Pobednik je odlučen u 9. seriji, kod Gabonaca Lojd Palun je pogodio stativu, a Ismail Kvedraogo bio precizan za veliku radost fudbalera Burkine Faso. 
  
Nakon 120. minuta igre bilo je nerešeno 1:1. Burkinu Faso su minuti delili od pobede, međutim u prvom minutu nadoknde Adama Guira je poslao loptu u svoju mrežu i meč je ušao u produžetke.
 


U 16. minutu Burkina Faso je promašila penal, Obisa je faulirao Isu Kaborea, a Bertrand Traore preuzeo odgovornost, međutim, njegov snažan šut sa 11 metar zasutavila je prečka. 

 

Malo kasnije, fantastičan kontranapad Burkine Faso, Dango Kvatara je idealno proigrao Traorea koji je pobegao protivničkoj odbrani i udarcem po zemlji doneo vođstvo.

Od 67. minuta Gabon je igrao sa desetoricom, drugin žuti karton i isključenje zaradio je Obisa.  Traore je u 74. minutu prošao po desnoj strani, ušao u kazneni prostor i šutirao po zemlji, ali je golman Gabona dobro intervenisao.

Čuvar mreže Gabona Žan Noel Amonome je najzaslužniji za nerešen ishod svog tima, u 115. minutu odbranio je i šut za pobedu Ismaila Kvedraoga.

U 4. seriji na penal ruletu, Gelor Kanga, prvotimac Gabona i Crvene zvezde, bio je nesiguran prilikom šuta sa 11 metara, golman Kofi je pročitao njegovu nameru. Odmah mu se revanširao Simpore koji je promašio ceo gol.

Komentari (0)

Sport