Fudbal

Juventus zatvara transfer u petak: Vlahović slavi 22. rođendan i potpis ugovora

Komentari

Autor: Euronews

26/01/2022

-

11:01

Juventus zatvara transfer u petak: Vlahović slavi 22. rođendan i potpis ugovora
Vlahović gol - Copyright Massimo Paolone/LaPresse via AP

veličina teksta

Aa Aa

Dušan Vlahović će u petak 28. januara napuniti 22 godine a rođendanski poklon verovatno ne može da bude bolji - potpis ugovora sa Juventusom.

Agenti napadača Fiorentine od juče su u Torinu gde su razmatrali sve detalje ugovora na pet i po godina u najvećem zimskom transferu Italije vrednom 67 miliona evra plus bonusi koju cifru mogu da dignu do 75 miliona evra na kontu kluba iz Firence.

Simbolični povratak u crno-beli tabor bivšeg igrača Partizana dogodiće se opet simbolično - na njegov rođendan. Ugovor će biti potpisan do juna 2026. godine uz platu od sedam miliona evra neto, prenose italijanski mediji. 

Navijači Fiorentine su besni i zbog otvorenih pretnji srpskom reprezentativcu je dodeljena i policijska zaštita u Firenci dok ne završi transfer.

 

 

Juventus će u petak, bar prema najavama, potpisati Vlahovića a istog dana će početi realizaciju pozajmice Alvara Morate u Barselonu, ali će prema najavama "Republike" otvoriti i pregovore za prodaju štopera Matije De Lihta za 80 miliona evra čime bi i u finansijskom smislu nadoknadili ulaganja u Vlahovića, vredna ukupno do 2026. godione od 130 miliona evra.

S druge strane, Fiorentina se sprema za život bez Vlahovića. Klub je ove zime doveo dvojicu napadača Ikonea i Pjonteka, ali će do kraja prelaznog roka pozajmiti Sofijana Amrabata u Totenhem za dva miliona evra plus otkup od 15 miliona evra.

Komentari (0)

Sport