Fudbal

Ponovo u crno-belom! Juventus predstavio Vlahovića

Komentari

Autor: Euronews

28/01/2022

-

19:38 >> 19:59

Ponovo u crno-belom! Juventus predstavio Vlahovića
twitter/fabrizio romano - Copyright twitter/fabrizio romano

veličina teksta

Aa Aa

Konačno je zvanično!

Dušan Vlahović promovisan je u petak posle podne u novog napadača Juventusa.

Vlahović je u prepodnevnim satima na svoj 22. rođendan stigao u trenažni centar "Stare dame", gde su ga dočekali oduševljeni navijači. Usledio je detaljan medicinski pregled, posle kojeg više nije bilo prepreka da srpski fudbaler potpiše ugovor sa Juventusom.

Talentovani centarfor obavezao se na vernost "bjankonerima" do 2026. godine uz mogućnost produžetka saradnje na još jednu, a za to vreme će zarađivati sedam miliona evra po sezoni.

Dušan je zadužio dres sa brojem 7, ali će mu devetka ponovo pripasti onog trenutka kada Alvaro Morata napusti Juve, a to bi trebalo da bude najkasnije sledećeg leta (traži ga Barselona).

Fiorentina će od ovog transfera inkasirati 70 miliona evra, plus potencijalnih pet miliona koji će biti isplaćeni kroz bonuse.

Vlahović je ovako postao peto najskuplje pojačanje u istoriji Juventusa, pošto su ispred njega Artur (Barselona, 76 miliona), De Liht (Ajaks, 85 i po miliona), Iguain (90 miliona) i Kristijano Ronaldo (Real Madrid, 117 miliona).

Uz to, srušen je i rekord najvećeg izlaznog transfera u istoriji Fiorentine dug dvadeset godina, kada je Manuel Rui Košta prešao u Milan za 42 miliona evra.

Vlahović je profesionalnu karijeru počeo u beogradskom Partizanu za koji je nastupao od 2015. do 2017. godine i za to vreme je ubeležio 25 nastupa i postigao jedan pogodak. Potom je prešao u Fiorentinu za koju je odigrao 98 mečeva i postigao 44 gola.

U 2021. godini je izjednačio rekord Serije A po broju postignutih golova, koji je postavio Kristijano Ronaldo dok je bio u Juventusu, kada je u jednoj kalendarskoj godini uspeo da zatrese mrežu 33 puta.

U dresu reprezentacije debitovao je u oktobru 2020. godine od kada je upisao 14 nastupa i postigao sedam pogodaka.

Komentari (0)

Sport