Fudbal

Problemi selektora Joakima Leva sa igračima: Verneru i Havercu smeta klupa

Komentari

Autor: Euronews

06/06/2021

-

11:27

Problemi  selektora Joakima Leva sa igračima: Verneru i Havercu smeta klupa
Problemi selektora Joakima Leva sa igračima: Verneru i Havercu smeta klupa - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Početak Eura 2020 se bliži, a u nemačkim medijima se sve više govori o razmiricama u taboru "Pancera". Većina reprezentativaca se suprostavila ideji selektora Joakima Leva da igra sa trojicom štopera na prventsvu, a novi problemi javili su se i kada je u pitanju napadačka opcija.

Lev se odlučio da napad Nemamčke predvode Sane, Gnabri i Tomas Miler a takva odluka je naišla na neodobravanje od strane tandema Čelzija,Timo Verner- Kai Haverc.

Dvojica najskupljih nemačkih fudbalera u istoriji, posle uspešne sezone na Stamford Bridžu i osvajanja Lige šampiona, smatraju da zaslužuju šansu u prvih 11.

Joakim Lev je selektor Nemačke več 15 godina, vodio je svoj tim do titule svetskog prvaka u Brazilu 2014. godine, međutim, poslednjih godina rezultati i igra reprezentacije nisu na očekivanom nivou.

Nemačka je na Mundijalu 2018. u Rusiji eliminisana več u grupnoj fazi, u martu ove godine u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo je kod kuće poražena od Severne Makedonije sa 1:2. Deset dana pred start Eura 2020 i premijernog duela sa Francuskom, preblemi se gomilaju.    

Komentari (0)

Sport