Fudbal

Priznanje za golmana Zvezde: Borjan proglašen za igrača meseca u Kanadi

Komentari

Autor: Euronews

02/02/2022

-

12:07

Priznanje za golmana Zvezde: Borjan proglašen za igrača meseca u Kanadi
Milan Borjan - Copyright Tanjug/Frank Gunn/The Canadian Press via AP

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Kanade večeras (03.00) igraju protiv El Salvadora u novom meču kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo, a ukoliko u tom susretu opravdaju ulogu favorita napravili bi ogroman korak ka plasmanu na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Kanađani su u poslednjih nedelju dana ostvarili dve pobede od po 2:0, najpre protiv Hondurasa u gostima, a potom i Sjedinjenih Američkih Država u Hamiltonu, i na obe te utakmice je briljirao golman Milan Borjan.

 

 

Upravo zbog toga, čuvar mreže Crven zvezde je proglašen za najboljeg kanadskog fudbalera u januaru, dok je isto priznanje u ženskoj konkurenciji otišlo u ruke Dajane Rouz.

Da cela situacija bude još upečatljivija, pomenuti meč protiv SAD odigran je u gradu u kojem živi cela Borjanova porodica i u kojem je on odrastao nakon dolaska iz Knina.

Inače, Kanada je do sada samo jednom učestvovala na Mundijalima i to 1986. godine u Meksiku i u zemlji vlada velika euforija zbog rezultata koje postižu reprezentativci. Oni su nakon 10 odigranih kola lideri svoje kvalifikacione grupe i imaju četiri boda više od trećeplasirane Paname. Ostala su da se odigraju još četiri kola, a direktno učešće u Katar će obezbediti tri najbolje ekipe.

Komentari (0)

Sport