Fudbal

Milan Borjan ponovo junak Kanade: Plasman u Katar na dohvat ruke

Komentari

Autor: Euronews

03/02/2022

-

09:38

Milan Borjan ponovo junak Kanade: Plasman u Katar na dohvat ruke
Milan Borjan ponovo junak Kanade: Plasman u Katar na dohvat ruke - Copyright Tanjug/Nathan Denette/The Canadian Press via AP

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Kanade pobedili su na gostovanju El Salvadoru 2:0 praktično su se jednom nogom plasirali na Mundijal u Kataru, što bi im bio prvi put nakon 36 godina da odu na završni turnir Svetskog prvenstva.

I opet je junak pobede bio kapiten Crvene zvezde Milan Borjan koji je u 92.minutu nekako uspeo da "skine" loptu iz samih rašlji svog gola i time spreči iznenađenje domaće selekcije. Njegovi saigrači su taj njegov potez uspeli da iskoriste i u narednom napadu dupliraju prednost i donesu nova tri boda.

Kanađani sada, tri kola pre kraja kvalifikacija imaju 25 bodova, po četiri boda više od Sjedinjenih Američkih Država i Meksika, odnosno osam od Paname koja se nalazi na četvrtom mestu. Kako su propozicije takmičenja takve da na SP direktno idu tri selekcije, a četvrta kroz baraž, Milanu Borjanu i njegovi saigrači je potrebna samo jedna pobeda na putu do Katara.

Prvi naredni susret Kanada igra protiv Kostarike 24. marta, tri dana kasnije dočekuje Jamajku, a poslednji duel u kvalifikacijama na programu je protiv Paname u gostima 30. marta.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari (0)

Sport