Fudbal

Zvezda osvojila Kup prijateljstva: Omladinci crveno-belih savladali Dinamo u finalu

Komentari

Autor: Euronews

04/06/2021

-

22:09

Zvezda osvojila Kup prijateljstva: Omladinci crveno-belih savladali Dinamo u finalu
Zvezda osvojila Kup prijateljstva: Omladinci crveno-belih savladali Dinamo u finalu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Omladinci Fudbalskog kluba Crvena zvezda su u finalu Kupa prijateljstva, igranog na Zlatiboru,  savladali Dinamo iz Zagreba, rezultatom 2:0.

Crveno-beli su sjajno otvorili meč, postigavši dva pogotka za samo pet minuta. Strelac prvog gola bio je kapiten Nikola Knežević u 2. minutu, dok je drugi gol postigao Mirko Nikolašević golom u 5. minutu susreta.

Imao je Dinamo šasnu da smanji na 2:1 u prvom poluvremenu, kada im je dosuđen jedanaesterac posle igranja rukom jednog fudbalera Zvezde. Odgovornost je preuzeo Bartol Barišić, ali je sjajni Bogdan Marinković pročitao centarfora zagrebačkog tima i odbranio njegov šut.

Nakon meča usledila je ceremonija dodele pehara, ali i individualnih priznanja. Golman Crvene zvezde, Bogdan Marinković, proglašen je za najboljeg na turniru, što je i logično jer ekipa Marka Neđića nije primila niti jedan gol tokom celog takmičenja. Titulu najboljeg igrača poneo je vezista ''modrih'', Tomislav Duvnjak, a nagrada za najboljeg strelaca uručena je centarforu crveno-belih, Aleksandru Kahviću, koji je postigao neverovatnih osam pogodaka. Nagrade su igračima uručili Milovan Rajevac i Dragan Petrović Pižon.

 

Komentari (0)

Sport