Fudbal

Crveno-beli predstavili Motiku: Za mene je Zvezda najveća

Komentari

Autor: Euronews

04/02/2022

-

14:06

Crveno-beli predstavili Motiku: Za mene je Zvezda najveća
Crveno-beli predstavili Motiku: Za mene je Zvezda najveća - Copyright FK Crvena zvezda

veličina teksta

Aa Aa

Najnovija Zvezdina akvizicija je talentovani Nemanja Motika, koji nije krio oduševljenje dolaskom u srpski klub.

Doskorašnji član Bajern Minhena potpisao ugovor na četiri godine sa Crvenom zvezdom:

"Imao sam nekoliko ponuda od klubova iz Evrope, ali kada je stigao poziv Crvene zvezde, nisam razmišljao i brzo sam se odlučio da dođem. Ovo je klub sa bogatom istorijom i toga sam izuzetno svestan. Još od malih nogu sam zvezdaš, i to je nešto što sam nasledio od oca, a fudbalskog uzora vidim u Draganu Stojkoviću Piksiju. Dolazim iz Bajerna koji je takođe veliki klub, ali stižem u Crvenu zvezdu. Klub koji je osvojio Ligu šampiona, koji stalno ide na trofeje i zahvalan sam na tome", rekao je Motika na predstavljanju.

Ofanzivcu rođenom 2003. godine tek predstoji upoznavanje sa ekipom koja je u četvrtak stigla sa priprema iz Antalije.

"Mislim da svojim kvalitetom mogu da pomognem klubu da osvoji još mnogo trofeja. Tek me čeka upoznavanje sa ekipom i pravi razgovor sa Dejanom Stankovićem".

Zanimljiv susret imao je na aerodromu u Minhenu sa nekadašnjim kapitenom Crvene zvezde, Markom Marinom.

"On je veliko ime evropskog fudbala. Slučajno smo se sreli na aerodromu i upoznali. Razgovarali smo o Zvezdi i sve najbolje mi je govorio o klubu. Izuzetno mi je drago što i on veruje u mene i što je upoznat sa mojim kvalitetom", naveo je Motika.

Zajedno sa Nemanjom, u Crvenu zvezdu stigao je i njegov godinu dana mlađi brat Nikola.

"Uvek smo zajedno, pa smo tako i ovaj fudbalski korak načinili skupa. On je u omladincima već nekoliko nedelja, pričao mi je sve najlepše o klubu i o tome kako je prihvaćen. Naravno, rekao mi je da obavezno i ja moram da dođem", podvukao je Motika, koji je zadužio dres sa brojem 17.

Sportski direktor, Mitar Mrkela, istakao je da klub jasno pokazuje u kom pravcu žei da ide:

"Trebalo je da bude budućnost Bajerna, a postao je sadašnjost Crvene zvezde. U poslednjih nekoliko godina rasli smo iz sezone u sezonu i postizali dobre rezultate. U prelaznom roku smo doveli igrače poput Ohija najboljeg strelca norveške lige sa 27 pogodaka, Pićinija pojačanje iz Valensije i sada Nemanju Motiku iz Bajerna, mladog talentovan igrača. Jasno pokazujemo u kom pravcu klub želi da ide u narednom periodu. Želimo da napravimo iskorak prema gore i verujem da ćemo to uspeti, kao i da će Motika svojim talentom pokazati zašto je došao u Crvenu zvezdu i da će biti ljubimac naših navijača", rekao je Mrkela na konferenciji za medije, pa nastavio:
 
"Veliki je talenat, pratili smo njegove partije prošle godine u trećoj ligi, kao i ove sezone u Regionalnoj ligi. Pokazao je u tim takmičenjima da kao mnogo mlađi može da pravi razliku da postiže golove i verujemo da takav talenat koji je radio i trenirao sa prvim timom Bajerna, sa igračima koji su svetski nivo, može da napravi razliku u Crvenoj zvezdi".

Mitar Mrkela je govorio i o drugim temama, poput statusa Milana Pavkova, koji neće napustiti Crvenu zvezdu u ovom prelaznom roku.

"Pavkov je izuzetno važan igrač za naš klub i potreban je Crvenoj zvezdi. Neće ići nigde, po statusu je licenciran za Evropu. Nastaviće da bude naročito važan igrač Zvezde i veoma koristan za naš tim. Što se tiče pojačanja, čekamo", naveo je Mrkela. 

Komentari (0)

Sport