Fudbal

Pobeda Barselone nad Atletikom u derbiju Primere

Komentari

Autor: Euronews

06/02/2022

-

18:13

Pobeda Barselone nad Atletikom u derbiju Primere
AP Photo/Joan Monfort - Copyright Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

veličina teksta

Aa Aa

Fenomenalnu partiju protiv ljutog rivala, madridskog Atletika na Kamp Nou, Barselona je krunisala pobedom od čak 4:2. Gosti su pre utakmice bili veliki favoriti na papiru, ali je katalonski klub pokazao da ih nikada ne treba potceniti.

Atletiko je dobro otvorio meč i poveo u osmom minutu golom Janika Karaska. Luis Suarez, koji je po izlasku na teren dočeka velikim aplauzom, proigrao je belgijskog ofanzivca koji se dobro snašao i pogodio za 1:0.

Međutim, samo dva minuta kasnije, domaći su stigli do izjednačenja i to na kakav način! Dani Alveš je sa desnog boka prelepim pasom proigrao Đordija Albu, koji je spektakulranim udarcem iz prve poslao loptu u gol Jana Oblaka i tako postigao gol koji će sigurno biti u izboru za pogodak sezone.

U 21. minutu je Barsa stigla i do vođstva. Adama Traore, koji je od početka meča u pravom ritmu, prošao je pored Hermosa kao brzi voz, zatim centrirao ka Gaviju koji je glavom savladao Oblaka.

Domaći su do poluvremena stigli da daju i treći gol. Igrao se 43. minut kada je Feran Tores glavom pogodio prečku, a na loptu prvo natrčao Gavi, ali ju je međutim loše zahvatio, te se ona odbila do Ronalda Arauha, a on je rutinski sproveo u mrežu.

Atletikova odbrana je opšte poznata kao veoma čvrsta i praktično je sinonim za za malo primljenih golova. Ipak, primili su čak tri gola za poluvreme i očekivalo se da u drugom poluvremenu izađu mnogo naoštreniji. Ipak, na zaprepašćenje svih prisutnih, u 49. minutu bilo je 4:1! 

Đordi Alba je probio po levom boku i poslao loptu u šesnasterac, odakle je Alveš udarcem iz prve zatresao mrežu Madriđana i doneo veliku radost Ćaviju.

Naravno, Atletiko se nije predavao. Hoze Marija Himeneze je u 58. minutu uposlio Luisa Suareza koji je besprekorno reagovao i udarcem glavom savladao Marka Andrea Ter Štegena i tako smanjio na 4:2, te vradio nadu gostujućim navijačima.

I dalje je sve išlo dobro po Barselonu, sve do 69. minuta, kada je ostala sa desetoricom na terenu. Temperamentni Alveš, koji je imao besprekornu partiju do tog momenta, dobio je direktan crveni karton, nakon što je zgazio Karaska po listu. Sudija je dobio instrukcije iz VAR sobe da još jednom pogleda situaciju, nakon čega je bez razmišljanja isključio Brazilca.

Ipak, do kraja Atletiko nije uspeo da ozbiljnije zapreti i meč je završen rezultatom 4:2.

Rezultati 23. kola La lige

Petak

Hetafe - Levante 3:0
/Enes Unal 1, 29, Alenja 90 + 5/

Subota

Elče - Alaves 3:1
/Milja 46, 58, Fidel 86 - Hoselu 18/

Majorka - Kadiz 2:1
/Salva Sevilja 20, Murići 66 - Ruben Alkaraz 8/

Selta - Rajo Valjekano 2:0
/Brais Mendez 12, 80/

Osasuna - Sevilja 0:0

Nedelja

Valensija - Real Sosijedad 0:0

Barselona - Atletiko 4:2
/Alba 10, Gavi 21, Arauho 43, Alveš 49 - Karasko 8, Suarez 58/

Betis - Viljareal 18.30 (Arena Premium 1)

Real Madrid - Granada 21.00 (Arena sport 1)

Ponedeljak

Atletik Bilbao - Espanjol 21.00 (Arena Premium 1)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari (0)

Sport