Fudbal

Senegal prvak Kupa Afrike: Mane bolji od Salaha na penal ruletu

Komentari

Autor: Euronews

06/02/2022

-

22:59

Senegal prvak Kupa Afrike: Mane bolji od Salaha na penal ruletu
Senegal - Egipat - Copyright Tanjug/(AP Photo/Sunday Alamba)

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Senegala osvojili su Kup afričkih nacija, savladali su Egipat nakon boljeg izvođenja penala rezultatom 4:2,  posle 120 minuta igre, golova nije bilo.

Trofej Senegacima doneo je njihov najbolji igrač Sadio Mane. Napadač Liverpula je pogodio, a prethodno je šut Mohanada Lašina zaustavio golman Mendi. Neprecizan sa 11 metara kod Egipćana bio je u drugoj seriji i Abdelmonem koji je pogodio stativu.

Sadio Mane je mogao da bude i tragičar finala, u 6. minutu je imao priliku da iz jedanaesterca donese vođstvo svom timu ali je fantastični golman Egipta Gabaski odbranio njegov šut.

        

Desni bek Egipta Mohamed Abdelmonem imao je mnogo poslao u uvodnih pet minuta. Uspešno je zaustavio prodor Manea u 3. minutu, ali je ubrzo ponovo bio na iskušenju, uklizao je, oborio Saliu Cisa u kazenom prostoru i skrivio penal. Najbolji igrač Senegalaca Sadio Mane je preuzeo odgovornost, snažno šutirao po sredini a Gabaski odbranio.

Sredinom pouvremena Isamil Sar je prošao po desnoj strani, ubacio lopta na drugu stativu, a Mane za nalo zakasnio. U finišu poluvremena prodor Salaha i lukav udarac iskosa u bliži golmanov ugao koji je Eduard Mendi dobro intevenisao.

U 74. minutu šasna za Egipat  posle centaršuta sa leve strane, dobro je skočio Marvan Hamdi šutirao je glavom pored gola.

U prvom minutu produžetaka Mane je proigrao Bamba Dienga koji je šutirao iskosa a Gabaski opet bio na visini zadatka. isti igrač je imao šansu i u 115. mnutu, topovski udarac sa 16 metara zaustavio je Gabaski. na drugoj strani je i Mendi dobrom intervencijom sačuvao svoju mrežu.

Komentari (0)

Sport