Fudbal

Trener Zvezde pred nastavak Superlige: Jeste teško, ali nije nemoguće ostvariti svih 16 pobeda

Komentari

Autor: Euronews

11/02/2022

-

15:35

Trener Zvezde pred nastavak Superlige: Jeste teško, ali nije nemoguće ostvariti svih 16 pobeda
Trener Zvezde pred nastavak Superlige: Jeste teško, ali nije nemoguće ostvariti svih 16 pobeda - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Crvene zvezde nastaviće u subotu sezonu posle zimske pauze, a prvi rival biće ekipa Čukaričkog.

Utakmica 22. kola srpskog prvenstva će početi u 17 časova.

Zvezda posle prvog dela sezone ima pet bodova manje od vodećeg Partizana, što je situacija u kojoj se nije nalazila poslednjih godina.

Pred nastavak prvenstva, govorio je trener Crvene zvezde Dejan Stanković.

"Počinje nešto najlepše, prvenstvo koje će u najmanju ruku biti zanimljivo. Biće to jedno lepo proleće", izjavio je Stanković na konferenciji za medije.

Upitan je da li je moguće da Zvezda ostvari svih 16 pobeda do kraja srpskog prvenstva.

"Nije nemoguće. Jeste teško, ali nije nemoguće. Tako ćemo spremati. Odradili smo jedne od boljih priprema od kako sam ovde. Momci su 200 odsto spremni, i u glavi, i fizički. Svaka utakmica će biti posebno spremana i svaka će biti kao da je finale. Nemamo šta da izgubimo", odgovorio je Stanković.

Novinare je zanimalo i to da li će trener Zvezde pratiti utakmice Partizana.

"Uzdamo se u sebe. Džabe nam kiks nekoga ako ti nisi pravi. Moramo pre svega na nas da se kontrišemo. A, sve što dođe sa strane, prihvatićemo oberučke".

Po njegovim rečima, pet bodova zaostatka za Partizanom je pretvoreno u dodatni motiv.

"Pretvorili smo to u dodatni motiv. Prvi put se ovo događa u pet godina. Nekada i treba da se dogodi. Tako postaješ jači, odgovorniji. Nema prava na kiks. Svaki navijač Crvene zvezde treba da se prepozna na terenu, u bilo kom igraču. Borba od prvog do poslednjeg trenutka. Pet bodova je mnogo kod nas, ali nije nemoguće. Verujem da igrači mogu".

Zvezda se pojačala tokom zime. Stigao je Ohi, najbolji strelac Norveške, koji već pravi razliku, a Stanković je istakao da je tu i Milan Pavkov.

"Momak je iskusan. Obelažio je skandinavsko područje. Izvanredno se kreće, prepoznaje igru, spreman je da se žrtvuje za ekipu. Zvezda je dobila jedno veliko pojačanje. Naravno, tu je i Pavkov. Uvek sam za Pavkova jer se nikad ne zna koliko će trebati. Spremaćemo se utakmicu po utakmicu i bazirati na tome protiv koga igramo. Svi momci koji su tu, nije bitno da li je jedan, 15 ili 90 minuta. Ne može iko da se ljuti ako ne igra. Možemo posle 30. maja da sednemo i vidimo ko se ljutio, ko nije. Od sutra smo svi jedno, svi dobijamo ili svi gubimo".

Protiv Čukaričkog neće moći da računa na povređene Veljka Nikolića i Petra Stanića, dok su svi ostali zdravi i spremni, poput Gelora Kange i El Fardua Bena koji su bili sa svojim reprezentacijama na Kupu afričkih nacija.

Dejan Stanković je naveo da bi voleo da dođe što više ljudi na prolećnu premijeru i da to bude prava uvertira za, kako je rekao, istorijsku polusezonu.

Komentari (0)

Sport