Fudbal

Zvezdan Terzić: Iza nas je istorijska godina

Komentari

Autor: Euronews

12/02/2022

-

14:50

Zvezdan Terzić: Iza nas je istorijska godina
Zvezdan Terzić: Iza nas je istorijska godina - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić podsetio je na rezultate koji su ostvareni prethodne godine.

"U maju mesecu, radovali smo se i šampionskoj tituli i osvojenom kupu, posle 14 godina osvojena je dupla kruna. Dominirali smo u prvenstvu i osvojili četvrtu uzastopnu šampionsku titulu, a to nikada ranije nijednoj našoj generaciji nije uspelo. U avgustu mesecu po peti put zaredom obezbeđen je plasman u grupnu fazu UEFA takmičenja. Igrali smo u jakoj grupi sa portugalskom Bragom, danskim Midtjilandom i bugarskim Ludogorecom i sa 11 bodova osvojili prvo mesto u grupi. Osvajanjem prvog mesta u grupi plasirali smo se u 1/8 finala Lige Evrope i posle 30 godina prvi put igramo martovske evropske utakmice. 25. februara ćemo znati ime narednog protivnika ali bez obzira što znamo da nas čeka neko od evropskih velikana, sigurni smo da ćemo pokazati da je Crvena zvezda danas moćnija nego ikada u poslednjih 30 godina i da će se Evropa u to uveriti. Pobedama u prethodnom periodu smo osvojili toliko bodova da smo povlašćeni u svim rundama kvalifikacija za Ligu šampiona sledećeg leta, što znači da treba da pobedimo slabije od sebe da bismo igrali Ligu šampiona", preneo je klupski sajt reči Zvezdana Terzića.

Terzić je, između ostalog, podsetio da je Zvezda 2014. godine bila na 210. mestu UEFA rang-liste, do je sada 35.

"Sportskim rezultatima smo doneli Srbiji koeficijente tako da kao 11. federacija u Evropi od sezone 2023. Srbija ima direktnog predstavnika u Ligi šampiona".

Kada je reč o tekućoj sezoni i Superligi Srbije, Terzić je naveo da "ima još mnogo da se igra", govoreći o pet bodova zaostatka za Partizanom.

"Imamo najbolji tim i najbolji stručni štab i uz maksimalnu posvećenost svih u klubu moramo ostvariti zacrtane sportske ciljeve. Imamo i dva derbija i šansu da u direktnim duelima pokažemo da smo bolji".

Zvezdan Terzić je govorio o mnogobrojnim temama, a celo obraćanje Skupštini kluba objavio je zvanični sajt Crvene zvezde.

Komentari (0)

Sport