Fudbal

Crno-beli savladali Radnički: Rikardo i Urošević pogađali u Nišu

Komentari

Autor: Euronews

12/02/2022

-

16:33

Crno-beli savladali Radnički: Rikardo i Urošević pogađali u Nišu
Partizan - Copyright FK Partizan

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Partizana su uspeli da dođu do trijumfa nad ekipom Radničkog od 2:0 na veoma teškom gostovanju u Nišu i tako upisali nova tri boda.

Strelci golova bili su Rikardo Gomeš u 46.  i Slobodan Urošević u 84. minutu, ali su pogoci ostali u senci nezgode golmana Partizana iz prvo poluvremena.

Igrao se 24. minut kada je jedan od napadača domaćeg tima naleteo na mladog čuvara mreže i veoma ga nezgodno udario u glavu, te je Popović momentalno pao i izgubio svest. Odmah su mu priskočili u pomoć igrači oba tima, a nedugo zatim i lekarske ekipe dva kluba. Prekid je trajao nekoliko minuta, Popoviću se ukazivala lekarska pomoć nakon čega je medicinskim kolima iznet sa terena, na kom ga je zamenio Nemanja Stevanović. U međuvremenu je Areni sport potvrđeno da je Popović dobro i da je svestan, ali će morati da ide na dodatna snimanja, budući da je neko vreme bio bez svesti.

Tempo ni nakon toga nije trpeo, već su oba tima bila sve više motivisana iz minuta u minut. Neposredno nakon vodećeg pogotka, crno-beli su mogli i do drugog, kada je Nikola Terzić fantastično šutirao spoljnim delom stopala, ali je lopta pogodila stativu i odbila se na drugu stranu.

Konačan rezultat postavio je Slobodan Urošević u 84. minutu. Miloš Jojić je izveo korner i nakon lošeg izbacivanja, lopta je bila u vazduhu a najbolju reakciju imao je levi bek crno-belih, koji je glavom sproveo u mrežu i tako rešio pitanje pobednika.

U narednom kolu ekipu Partizana očekuje meč sa kragujevačkim Radničkim u Beogradu, a pre toga će u četvrtak gostovati praškoj Slaviji u okviru Lige konferencija. Radnički će svoj naredni meč igrati protiv Voždovca u Beogradu.

Rezultati 22. kola Linglong Superlige

Subota

Radnički 1923 - Proleter 0:1

/Mitrović 73/

Radnički Niš - Partizan 0:2
/Rikardo 44, Urošević 84/

Crvena zvezda - Čukarički 17.00 (TV Arena Premium 1)

Nedelja

Mladost - TSC 13.00 (TV Arena sport 1)

Metalac - Novi Pazar 15.00 (TV Arena Premium 3)

Kolubara - Voždovac 17.00 (TV Arena Premium 2)

Ponedeljak

Spartak - Radnik 13.00 (TV Arena Premium 1)

Komentari (0)

Sport