Fudbal

Kapiten Čelsija nadmudrio Brazilce u finalu Svetskog klupskog prvenstva

Komentari

Autor: Euronews

13/02/2022

-

18:36

Kapiten Čelsija nadmudrio Brazilce u finalu Svetskog klupskog prvenstva
Sesar Aspilikueta - Copyright Tanjug/(AP Photo/Hassan Ammar)

veličina teksta

Aa Aa

U finalu Svetskog klupskog prvenstva odigranog u subotu, Čelsi je u duelu sa Palmeirasom do trofeja stigao u produžecima. Ključni momenat odigrao se u 117. minutu, kada je Kai Haverc bio precizan iz penala za konačnih 2:1 i prvu titulu planetanog šampiona za tim sa "Stamford bridža."

Posebne  zasluge u trijumfu "plavaca" pripadaju kapitenu Sesaru Aspilikueti. Iznudio je najstrožu kaznu za tim iz Londona,  a potom je napravio briljantan potez, izuzetno važan u tom momentu, više u psihološkom nego fudbalskom smislu.

Pošto je dosuđen penal, Španac je uzeo loptu i stao na 11 metara od gola protivnika. Opkolili su ga igrači Palmeirasa, usledile su provokacije, Brazilci su pokušali na sve načine da ga dekoncentrišu.

To je dugo trajalo, a kada ih je sudija udaljio kako bi se izveo jedanesterac, usledio je završni dribling kapitena Čelsija. Aspilikuete je loptu predao Kai Havercu, a reprezentativac Nemačke, junak u pobedi nad Mančester Sitijem i u finalu Lige šampiona, bio je potpuno rasterećen pred odlučujući momenat na utakmici. 

 

        

 

Komentari (0)

Sport