Fudbal

Marko Janković veruje u Partizan: Pametnom igrom do pobede protiv Sparte u Pragu

Komentari

Autor: Euronews

17/02/2022

-

10:01

Marko Janković veruje u Partizan: Pametnom igrom do pobede protiv Sparte u Pragu
Marko Janković - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Blistao je Partizan te 2017. godine u grupnoj fazi Lige Evrope i u šesnaestini finala Lige Evrope za rivala je dobio ekipu Viktorije iz Plezana, što se pre četiri godine smatralo za dobar žreb crno-belih. Na  nesreću kluba iz Humske, prvi meč u Beogradu je završen mršavih 1:2, u revanšu je bilo 2:0 za Čehe i prolećna odiseja je završena već u februaru 20178. godine.

Ovoga puta situacija je gotovo identična, budući da su igrači trenera Aleksandra Stanojevića dobrim partijama u grupnoj fazi obezbedili plasman u šesnaestinu finala Lige konferencija, a rival će im biti Sparta iz Praga. I ponovo se ovaj ishod žreba u Humskoj tumači kao povoljan.

A šta je lideru na tabeli Superlige potrebno da im se ne ponovi scenario od pre četiri godine u razgovoru za Euronews otkriva Marko Janković, jedan od aktera tog dvomeča.

"Sećam se tih mečeva protiv Plzena. Bili smo zadovoljni žrebom jer smo bili uvreni da možemo da igramo protiv njih, što se na kraju i pokazalo kao tačno, pogotovo u Beogradu gde smo imali pregršt prilika za postizanje gola, a rezultat je na kraju bio svega 1:1. U Češkoj smo prvi gol primili u 67. minutu, a drugi u sudijskoj nadoknadi kad smo već svi krenuli napred. E, to su vam Česi, koriste svaku situaciju da vas kazne i zato je potrebno biti koncentrisan", počinje svoju priču crnogorski reprezentativac.

Od sadašnji igrača Partizana deo te generacije bili su Slobodna Urošević, Nemanja Miletić, Bojan Ostojić, Saša Zdjelar, Marko Jevtović i Danilo Pantić, kojeg za razliku od prethodno nabrojanih neće biti u Pragu zbog povrede.

Sa svima njima Janković ima sjajan odnos i kaže da su u redovnom kontaktu.

"Čujemo se, u kontaktu sam i apsolutno znam sve šta se dešava u Partizanu. Dobro smo igrali jesenas, prolećni deo prvenstva krenuli pobedom u Nišu 2:0 i zaista verujem da će momci u Pragu ostvariti pozitivan rezultat. Treba samo da budu strpljivi i pametni, a kvalitet sigurno poseduju", kaže Janković i dodaje:

"Dobra stvar za Partizan je to što stadionu Pragu neće moći da bude pun već će na tribinama biti samo 1.00 gledalaca, dok će kod nas u Humskoj tribine biti ispunjene, a svi znamo koliko naši navijači umeju da poguraju ekipu u takvim situacijama".

Dešavanja na utakmici u Pragu Marko Janković će pratiti u Tel Avivu gde je nedavno potpisao za ekipu Hapoela.

"Beitar u kojem sam do sada nastupao je praktično pred bankrotom i mi strani igrači smo dobili slobodno da idemo iz kluba i potpisao sam za Hapoel. U Tell Avivu mi je super, klub je odličan, a u ovom gradu je i bivši igrač Partizana Đorđe Jovanović koji nastupa za Makabi, dok je trener tog kluba Mladen Krstajić, tako da ima nas koji ćemo navijati večeras", kroz smeh završava Janković.

Komentari (0)

Sport