Fudbal

Partizan slavio u Pragu 1:0, Menig lobom doveo crno-bele pred vrata osmine finala

Komentari

Autor: Euronews

17/02/2022

-

22:50 >> 23:16

Partizan slavio u Pragu 1:0, Menig lobom doveo crno-bele pred vrata osmine finala
Partizan slavio u Pragu 1:0, Menig lobom doveo crno-bele pred vrata osmine finala - Copyright FK Partizan

veličina teksta

Aa Aa

Partizan mnogo zadovoljniji napušta prvi meč baraža osmine finala Lige konferencija jer je u tvrdom meču golom Kvinsija Meniga u 78. minutu slčavio 1:0 u Pragu i u revanšu 24. februara pred navijačima u Humskoj (18.45, TV Arena Premium 1) ostaje im da potvcrde ovaj rezultat i prou dalje.

Mnogo borbe, mnogo discipline u igri i mnogo strpljenja imao je Partizan u Pragu. Čekao je pravi pas, dočekao je u 78. minutu da Zdjelarov pas od preko 30 metara iza odbrane primi Kvinsi Menig i pokaže klasu. Lobovao je Holeča i doneo toliko značajan trijumf.

 

 

Očekivano, meč između Sparte i Partizana bio je tvrd, sa mnogo duela, prekida jer niko nije bio spreman da previše rizikuje. Crno-beli su bilje počeli, pretio je Lazar Marković, pa Kvinsi Menig ali je golman Holeč bio na mestu. 

Tranzicija je jača strana mladog i poletnog tima Pavela Vrbe. Nekoiliko grešaka na sredini terena doneli su i dve dobre prilike za domaćina. Golman Aleksandar Popović prvo je zaustavio udarac Slovaka Hanska (glavom), da u 13. minutu Karabec proturio loptu pored golmana crno-belih ali ne i pored Uroševića koji je intervenisao. 

Posle prvih 20 minuta i po dve prilike na obe strane, obe ekipe su "zategle" defanzivu, pa se do kraja meča igralo izmešu dva šesnaesterca bez prilika. Vezni red crno-belih nije uspevao kao na starzu meča da napravi prostor Markoviću i menigu, pa je glavna uzdanica Rikardo Gomeš ostao bez lopti i prilika.

Trener Aleksadnar Stanojević je iskusno zatvorio vezni red ulaskom Marka Jevtovića, nije bilo prilika sve do 78. minuta kada je Menig majstorijom doneo toliko želejni gol. Imaoi je i Miloš Jojić sjajnu priliku da donese ubedljviju pobedu, ali mu je u 84. minutu golman Holeč ušau u šut u situaciji "jedan na jedan".

Sparta Prag - Partizan 0:1

Strelac: Menig u 78. minutu. Stadion: "Letna". Gledalaca: 1.000. Sudija: Andreas Ekberg (Švedska)

Sparta Prag: Holeč - Suhomel, Vitik, Čelustka, Hansko - Pavelka, Saček, Karabec (od 57. Haraslin) - Pešek (od 64. Krejči), Čvančara (od 64. Doškal), Hložek.

Partizan: Popović - Miljković (od 58. Živković), Miletić, Vujačić, Urošević - Zdjelar, Jojić - L. Marković (od 63. Jović), Natho (od 46. Jevtović), Menig (od 79. Terzić) - Rikardo Gomeš (od 63. Milovanović).

Revanš meč se igra 24. februara od 18.45 (TV Arena Premium 1) u Humskoj, a žreb osmine finala je u petak 25. februara.

Uživo, Sparta Prag - Partizan 0:1

Kraj  meča, pobeda Partizana

90. minut: Juriša Sparta bezglavo, ali svi napadi se odbijaju od odličnu odbranu crno-belih. Dočkal je pokušao, ali nema promene rezultata.

84. minut: sjajna prilika za Jojića, koji je posle pasa Milovanovića izbio sam pred Holeča. Golman Sparte je uspeo da mu uđe u šut.

78. minut GOOL: Vodi Partizan 1:0. Sjajan dubinski pas Zdjelara još bolje je primio Kvinski Menig i lobom je poslao loptu u mrežu istrčalog Holeča. Ovo je Partizan čekao.

70. minut: Nema rizika, nema prilika, Partizan je ulaskom Jevtovića zatvorio sve prilaze Popoviću. Trener Sparte je uveo Krejčika, Haraslina i Dočkala, ali ne može da probije blok crno-belih.

63. minut: Stanojević sada tipuje na mladost. Umesto Markovića i Gomeša na teren je poslao Jovića i Milovanovića.

58. minut: Aleksandar Miljković je zbog povrede izašao sa terena pa je Stanojević na teren poslao Marjka Živklovića.

50. minut: Ista meta, isto rastojanje i u nastavku. Igra se izmešu dva šesnaesterca, odbrana crno-belih deluje sigurno.

Počeo je drugi deo, Jevtović je zamenio Natha.

Kraj prvog poluvremena 0:0

45. minut: posle intenzivnih 20 minuta, drugi deo prvog poluvremena protekao je bez prilika jer su obe ekipe delovale jako dobro u defanzivi.

35. minut: vezni red crno-belih ne uspeva da provuče pravi pas ka napadačima, tako da Rikardo i Menig nemaju prave lopte. Dobra stvar je što je broj grešaka na sredni smanjen ni domačini nemaju priliku da ugoroze Popovića iz tranzicije.

30. minut: igra se izmešu dva šesnaesterca, obe ekipe dosta dobro funkcionipu u defanzivi, sa dosta duela.

20. minut: dobra utakmica do sada, crno-beli su bolje počeli, ali su domaćini pokazali da imaju dobre tranzicije pa su dva puta urgozili Popovića.

15. minut: pretila je Sparta iz prekida, Karabec je centrirao sa desne strane, lopta je prošla sve igrače i završila tik pored stative u gol autu.

13. minut: preti opet Sparta, Hancho je prošao u traziciji do šesnaesterca, lopta se odbila do Karabeca koji sa 10 metar nije uspeo da proturi loptu pored Popovića, ali je Urošević intervenisao.

 

 

10. minut: prva dobra prilika za Spartu, Pešek je centrirao sa desne strane, Hansko je šutirao glavom ali je Popović dobro intervenisao.

 

 

7. minut: opasni su crno-beli na startu. Kvinsi Menig je šutirao sa 15 metara, ali pravo u Holeča.

4. minut: dobar napad Partizana i prvi dobar udarac Lazara Markovića. Holeč je uspeo da izblokira loptu koja je otišla u korner. Posle njega ponovo je Marković pokušao, ali se okliznuo pa je lopta otišla pored gola.

Počeo je meč, veći je pritisak na domaćinima.

Sparta iz Praga na "Letni" i to samo pred limitiranim brojem gledalaca (1.000) dočekuje Partizan u prvom meču baraža osmine finala Lige konferencija.

Trener crno-belih Aleksandar Stanojević odlučio se za najiskusniju postavu koju trenutno može da ima računajući da će taj segment možda i presuditi u dvomeču. Aleksandar Miljković, Nemanja Miletić i kapiten Lazar Marković su dobili prednost dok je ostatak tima bio unapred poznat.

Šef struke Sparte iz Praga Pavel Vrba već je imao iskustvo igranja protiv crno-belih jer je u prvom prolećnom duelu Lige Evrope pre četiri godine sa Plzenom uspeo da nadmudri Miroslava Đukića.

Imao je i on neke dileme, pre svega one vezane za fizičku spremu Ladislava Krečija koji je ostao van tima, a napravio je i nekoliko izmena u timu u odnosu na poslednji meč.

Sparta i Partizan su se u istoriji susreli samo u četvrtfinalu Kupa šampiona 1966. godine. U Pragu je bilo 4:1 za Čehe, ali su crno-beli trijumfom od 5:0 u revanšu trasirali put u polufinale, a zatim su izgubili u borbi za krunu od madridkskog Reala 2:1.

Komentari (0)

Sport