Fudbal

Baraž osmine finala Lige Evrope: Barselona nije uspela da slomi Napoli

Komentari

Autor: Euronews

17/02/2022

-

20:43

Baraž osmine finala Lige Evrope: Barselona nije uspela da slomi Napoli
Baraž osmine finala Lige Evrope: Barselona nije uspela da slomi Napoli - Copyright Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

veličina teksta

Aa Aa

Derbi baraža osmine finala Lige Evrope u Barseloni izmešu domaćina i Napolija završio se bez pobednika 1:1, pa će se putnik u osminu finala odlučivati na stadionu "Dijego Armando Maradona".

Meč na "Kamp Nou" započeo je navijačkim omažom Dijegu Armandu Maradoni, preminulom princu fudbala asu i Barselone i Napolija. Sam meč je imao veoma dobar intenzitet od starta, prvo je Pedri promašio dobru priliku, da bi na drugoj strani Ter Štegen uspeo da zaustavi jak udarac Osimena. 

Katalonci su imali više od igre, a napadač Feran Tores je propustio kolosalnu priliku u 27. minutu kada je sa 14 metara neometan šutirao pored gola. Odmah je usledila kazna. Zjelinski je dobar Elmasov pas sa 12 metara poslao ka golu, Ter Štegen je odbranio, ali je Poljak pritrčao i zakucao loptu u mrežu. Imao je Feran Tores još jednu priliku u finišu prvog dela, ali je glavom poslao loptu pored gola.

Na startu drugog dela Barselona je u 58. minutu stigla do penala. Sudija je uz asistenciju iz VAR sobe okarakterisao da je Žezusa pogodila lopta u ruku, pa je Feran Tores izjednačio sa bele tačke.

 

 

Ubacio je Ćavi Ernandez i kontroverznog Usmana Dembelea kako bi brzinom opteretio odbranu Napolitanaca i uspeo je u tome, ali se Feran Tores obrukao u 87. minutu kada je sa 10 metara, neometan šuitirao preko gola. Još jednu priliku kreirao je Dembele, ali je i ona ostala nerealizovana. I De Jong je promašio, pa Barselona na kraju može da žali jer je bila bliža trijumfu - 1:1

Prštalo je sve u Sankt Peterburgu a revolveraški rat u prvih 45 minuta pripao je gostima iz Sevilje 2:3. Betis je vodio 2:0, Zenit je preko Dzjube i Malkoma izjendačio, da bi Gvardado i treći put matirao Keržakova. U nastavku su i jedni i drugi ostali bez municije pa je ostalo 2:3.

Rendžers je iznenadio Borusiju u Dortmundu 4:2. Posle igranja rukom Zagadua, poveli su Škoti iz penala, da bi Morelos na asistenciju Ariba povisio na 2:0 već u 41. minutu. Kad je Lundstram zakucao loptu u mrežu za 3:0 već se naslućivao debakl "milionera" koji su igrali bez Halanda, ali uspeli da izbegnu debakl.

Šerif je nastavio da bude veropski hit, pošto je u prvom meču pobedio Bragu 2:0 i stekao lepu prednost pred revanš. Moldavski prvak je po dobro oprobanom receptu iz tranzicije čekao na šansu protiv favorita Brage i iskoristio je iz penala. Sebastijan Til je bio precizan sa bele tačke. Braga se ispromašivala u drugom delu, pa je Traore iskoristio grešku i postigao je gol.

Baraž osmine finala Lige Evrope, prvi mečevi

Četvrtak

Barselona - Napoli 1:1 (0:1)
/Tores 58 penal - Zjelinski 29/

Zenit - Betis 2:3 (2:2)
/Dzjuba 25, Malkom 29 - G. Rodrigez 8, Vilijam Hoze 18, Gvardado 41/

Borusija D. - Rendžers 2:4 (0:2)
/Bilingem 51, Gereiro 82 - Tavernije 38 penal, Morelos 41, 54, Lundstream 49, /

Šerif - Braga 2:0 (1:0)
/Til 43, Traore 83/

Sevilja - Dinamo Z. 21.00 (TV Arena Premium 3)

Lajpcig - Sosijedad 21.00 (TV Arena sport 5)

Atalanta - Olimpijakos 21.00 (TV Arena sport 1)

Porto - Lacio 21.00 (TV Arena Premium 2)

Revanši su na programu 24. februara

Žreb osmine finala biće održan u petak 25. februara. Uz Crvenu zvezdu u šeširu pobednika su još Lion, Monako, Spartak Moskva, Ajntraht Frankfurt, Galatasaraj, Bajer Leverkuzen i Vest Hem.

Komentari (0)

Sport