Fudbal

Haland se odlučio za Real: Samo je pitanje vremena kada će preći u Madrid

Komentari

Autor: Euronews

18/02/2022

-

17:46

Haland se odlučio za Real: Samo je pitanje vremena kada će preći u Madrid
AP Photo/Martin Meissner - Copyright Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

veličina teksta

Aa Aa

Dugo se u javnosti spekulisalo gde će karijeru nastaviti norveška gol-mašina Erling Haland, a sada je navodno taj pregovor stigao do poslednje faze, pa će napadač Borusije iz Dormunda u budućnosti nositi dres Real Madrida.

Kako piše katalonski "Sport", Real je zaključio sporazum sa predstavnicima Halanda na sastanku u Monaku. U društvu predstavnika madridskog kluba, kao i Rafaela Pimenta, desne ruke Mina Rajole i Alfa-Ingea Halanda, postignut je dogovor koji zadovoljava sve strane pregovora.

Dogovor uključuje dolazak Erlinga Halanda na "Santjago Bernabeu" ovog ili sledećeg leta i to će biti igračeva odluka. 

Ukoliko se Norvežanin odluči za prvi sledeći prelazni rok, Real će biti prinuđen da ga kupi za 75.000.000 evra prema načelnom dogovoru sa Pimentom i Halandovim ocem. Međutim, postoji i opcija da Haland ostane u Dortmundu sve dok ne istekne ugovor glavnom napadaču Kraljevskog kluba, Karimu Benzemi.

Takođe, pominje se da bi deo ovog transfera mogao biti i Luka Jović, koji bi tako smanjio cenu za Halanda, a onda bi Real mogao da dobije dvojicu ponajboljih igrača sveta u jednom prelaznom roku - Kilijana Mbapea i Erlinga Halanda.

Komentari (0)

Sport