Fudbal

Idealnih 11 koji propuštaju EURO: Među njima je i Sergej

Komentari

Autor: Euronews

08/06/2021

-

10:11

Idealnih 11 koji propuštaju EURO: Među njima je i Sergej
Idealnih 11 koji propuštaju EURO: Među njima je i Sergej - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Za nekoliko dana počinje Evropsko prvenstvo, koje će se po prvi put igrati u 11 u zemalja Starog kontinenta. Na šampionatu Evrope učestvuje, kao i pre pet godina u Francuskoj, 24 nacionalne selekcije, a među njima nema Srbije.


Na EURU neće igrati i pojedine zvezde evropskog fudbala, čije su reprezentacije učesnice završnog turnira, što zbog povreda, koronavirusa ili drugih problema.

Francuski "L'Equipe" je tim povodom sastavio svoj idealan tim od igrača koje nećemo gledati u borbi za evropsku krunu, a u toj postavi bilo je mesta i za jednog Srbina – Sergeja Milinkovića-Savića.

 


Sastav renomiranog francuskog lista izgleda da bi bez problema mogao da se uključi u borbu za titulu. U njemu su sve same zvezde, počevši od golmana Jana Oblaka.

Zadnja linija deluje zastrašujuće i u njoj su Aleksander-Arnold, Serhio Ramos, Van Dajk i Teo Ernandez. Ispred njih su novi "vezista" RB Lajpciga Dominik Šobošlai, Eduardo Kamavinga iz Rena, Milinković-Savić i Marko Rojs.

Napad je, ipak, najmoćniji, jer ga čine veteran Zlatan Ibrahimović i mlada nada evropskog i norveškog fudbala Erik Haland.

Zanimljivo da je Šobošlai bio najbolji igrač Mađarske u kvalifikacijama, ali ga na terenu nema već pola godine zbog povrede. Rojs je, s druge strane, odbio da nastupi na EURU, jer, kako je rekao, želi da se odmori i spremi za narednu sezonu. Jedan od najtalentovanijih igrača sveta, Francuz Kamavinga, nije imao mesta u jakoj konkurenciji "trikolora", pa će šansu potražiti na nekom od narednih takmičenja.

Veliki žal ostaje i zbog Ibrahimovića, koji se posle povratka u nacionalni tim povredio i morao je da se zahvali selektoru na pozivu.

Komentari (0)

Sport