Fudbal

Remi Viljareala i Juventusa: Vlahović ušao u istoriju, Pareho doneo izjednačenje Špancima

Komentari

Autor: Euronews

22/02/2022

-

22:55

Remi Viljareala i Juventusa: Vlahović ušao u istoriju, Pareho doneo izjednačenje Špancima
AP Photo/Alberto Saiz - Copyright Tanjug/ AP Photo/Alberto Saiz

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Juventusa remizirali su na gostovanju sa ekipom Viljareala rezultatom 1:1 u okviru nokaut faze Lige šampiona, a strelac prvog gola bio je srpski napadač Dušan Vlahović.

Samo 32 sekunde bile su potrebne centarforu Juventusa da dođe do svog debitantskog gola u najjačem klupskom takmičenju u Evropi. Primio je loptu u protivničkom šesnaestercu i između dva defanzivca šutirao iz okreta desnom nogom, te pogodio dalji ugao i ušao u istoriju.

Dotadašnji rekord najbržeg debitantskog pogotka držao je Nemac, Andreas Meler, koji je pre više od 26 godina u dresu Borusije Dortmund pogodio upravo protiv Juventusa, za šta mu je bilo potrebno 37 sekundi. 

Tokom prvog dela igre bilo je par polušansi na obe strane, ali ništa toliko ozbiljno, te se na pauzu otišlo sa 1:0.

U 57. minutu je Alfonso Pedraza sa levog boka poslao povratnu loptu ka Đovaniju Lo Selsu, koji je šutirao, ali se istakao golman Vojčeh Ščešni i zaustavio taj pokušaj.

Ipak, samo devet minuta kasnije, fantastična odbrana Juventusa je kapitulirala. Igrao se 66. minut kada je Etijen Kapu na sjajan način proigrao Danija Pareha, koji je zaboravljen od strane protivničkih defanzivaca, pa mu nije bilo teško da zatrese mrežu. Bio je ovo tek drugi pogodak Pareha u Ligi šampiona na 34. utakmici.

Stvar je mogla biti još gora po goste, Adrien Rabio je mogao biti isključen neposredno nakon primljenog gola. U 74. minutu je francuski vezista đonom udario Danžumu u koleno, ali sudija nije ni konsultovao VAR, te je Juve ostao sa jedanaestoricom na terenu.

Vlahović je u 84. mintu imao novi odličan pokušaj, ali je Heronimo Rulji sjajno reagovao. Srbin je sa ivice šesnaesterca uspeo da provuče loptu ponovo između dvojice protivničkih štopera, ali nije bio dovoljno precizan za novi pogodak.

Do kraja ni jedni ni drugi nisu uspeli da dođu do pobedonosnog gola, mada je Viljareal definitivno bio zainteresovaniji za to. Stoga, revanš u Torinu će biti odlučujući za oba tima.

Sastavi:

Juventus: Ščešni, Danilo, De Liht, Sandro (od 46. Bonući), Kuadrado, Mekeni, Lokateli (od 71. Artur), Rabio, De Šiljo, Morata, Vlahović

Viljareal: Rulji, Pedrasa (od 78. Estupinjan), Pau Tores, Raul Albiol, Fojt, Moreno (od 78. Trigeros), Pareho, Kapue, Čukueze, Lo Selso, Danžuma

Liga šampiona:

utorak

Viljareal - Juventus 1:1
/Pareho 66 - Vlahović 1/

Čelsi - Lil 2:0
/Haverc 8, Pulišić 63/

sreda

21.00 Atletiko Madrid - Mančester junajted (TV Arena sport 1 premium)

21.00 Benfika - Ajaks (TV Arena sport 2 premium)

Komentari (0)

Sport