Fudbal

Remi Atletika i Mančester junajteda u Madridu: Feliks doveo domaće u vođstvo, Elanga spasio goste

Komentari

Autor: Euronews

23/02/2022

-

22:56 >> 23:00

Remi Atletika i Mančester junajteda u Madridu: Feliks doveo domaće u vođstvo, Elanga spasio goste
Remi Atletika i Mančester junajteda u Madridu: Feliks doveo domaće u vođstvo, Elanga spasio goste - Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri madridskog Atletika su u sjajnom meču na stadionu ''Vanda Metropolitano'' remizirali sa ekipom Mančester junajteda rezultatom 1:1 u okviru osmine finala Lige šampiona.

Domaći su fantastično otvorili meč i bili potpuno dominantni tokom čitavog prvog poluvremena, a do vođstva su došli već u sedmom minutu.

Renan Lodi je sa levog boka poslao sjajan centaršut u protivnički šesnaesterac, gde je najbolje reagovao Žoao Feliks i glavom pogodio stativu, nakon čega se lopta odbila u mrežu.

Asistent kod prvog gola, Renan Lodi je u 45. minutu ponovo sa levog boka poslao vrlo upotrebljiv centaršut na drugu stativu, gde se našao Šime Vrsaljko i glavom šutirao, ali nije imao sreće te je lopta pogodila prečku i odbila se dalje od gola.

Interesantno je da tokom čitavog prvog dela utakmice Mančester doslovno nije imao ni jedan jedini kontakt sa loptom unutar protivničkog šesnaesterca!

Atletiko je u drugom delu trčanjem i agresivnošću na sredini terena uspevao da drži gostujući tim bez ikakve šanse. Ipak, u 80. minutu pukla je odbrana Dijega Simeonea i ''Crveni đavoli'' su došli do izjednačenja.

Bruno Fernandeš je poslao loptu ka mladom Entoniju Elangi, kome je svojim lošim startom, Reinildo, omogućio da se nađe u gol šansi i savlada Jana Oblaka.

Samo par minuta nakon toga, Antoan Grizman, koji je ušao sa klupe, pogodio je prečku na suprotnoj strani. Šutirao je Francuz sa desne strane i samo par centimetara ga je delilo od postizanja gola, ali je okvir gola to zaustavio.

Sastavi:

Atletiko Madrid: Oblak, Reinildo, Himenez, Savić, Lodi (od 76. Lemar), Erera, Kondogbija, Ljorente, Vrsaljko, Feliks (od 76. Grizman), Korea

Mančester junajted: De Hea, Lindelof (od 66. Van Bisaka), Varan, Megvajer, Šo (od 67. Telješ), Fred, Pogba (od 66. Matić), Rašford, Fernandeš, Sančo (od 82. Lingard), Ronaldo

Liga šampiona:

utorak

Viljareal - Juventus 1:1
/Pareho 66 - Vlahović 1/

Čelsi - Lil 2:0
/Haverc 8, Pulišić 63/

sreda

Atletiko Madrid - Mančester junajted 1:1
/Feliks 7 - Elanga 80/

Benfika - Ajaks 2:2
/Ale 26ag, Jaremčuk 72 - Tadić 18, Ale 29/

PODELI
Share on Facebook

Komentari (0)

Sport