Fudbal

Partizan prošao Spartu, dva gola i crveni karton Rikarda

Komentari

Autor: Euronews

24/02/2022

-

20:38 >> 20:47

Partizan prošao Spartu, dva gola i crveni karton Rikarda
Partizan prošao Spartu, dva gola i crveni karton Rikarda - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Partizana plasirali se u osminu finala Lige konferencija, pošto su u obe utakmice pobedili Spartu iz Praga.

Posle 1:0 u prvoj utakmici, crno-beli su slavili i u revanšu pred svojim navijačima. Rezultat je bio 2:1 (2:0).

Dvostruki strelac bio je Rikardo Gomeš, u sedmom i 24. minutu.

Heroj Partizana neće samo po golovima pamtiti utakmicu. Rikardo je u 66. minutu isključen, zbog drugog žutog kartona, čini se prestrogo dosuđenog zbog simuliranja. Tako neće moći da pomogne saigračima u narednoj fazi Lige konferencija.

Nije posle prve utakmice delovalo da će Partizan ubedljivo eliminisati češki tim. Ipak, crno-beli su već na startu revanša pokazali snagu.

Imali su domaći igrači inicijativu na početku susreta, što je krunisano golom već u sedmom minutu. Saša Zdjelar je oduzeo loptu na polovini protivnika i dodao do napadača crno-belih, koji je još jednom pokazao kakvu ima realizaciju.

Dominacija crno-belih potvrđena je u 27. minutu, kada se ponovo istakao Rikardo. Jojić je centrirao iz kornera, a špic Partizana je bio sam "kao duh" na osam metara od gola i udarcem glavom savladao je protivničkog golmana.

Rikardo je isključen u 65. minutu zbog drugog žutog kartona, koji mu je dodeljen zbog simuliranja. Makar je tako procenio bugarski sudija Georgi Kabakov.

Fudbaleri Sparte su do kraja utakmice uspeli da ublaže poraz, pogotkom Adama Hložeka. Pokušavali su gostujući fudbaleri pred kraj da daju novi gol, ali nisu uspeli da drugi put savladaju Aleksandra Popovića.

Partizan - Sparta 2:1 (2:0). (Rikardo Gomeš 7, 24 - Adam Hložek 85)

PARTIZAN: Popović – Miletić, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jojić (od 78. Terzić) – Marković (od 61. Jović), Natho (od 61. Jevtović), Menig (od 77. Holender) – Rikardo. 

SPARTA: Holec – Vajsner, Panak, Vitik, Hancko – Saček (od 62. Dočkal), Krejči – Haraslin (od 70. Karabec), Hložek, Pešek (od 46. Minčev) – Čvančara (od 62. Krejči).

Komentari (0)

Sport