Fudbal

Mateus posle eliminacije Dortmunda u Ligi Evrope: Rendžers je trećerazredna ekipa

Komentari

Autor: Euronews

02/03/2022

-

17:19 >> 17:22

Mateus posle eliminacije Dortmunda u Ligi Evrope: Rendžers je trećerazredna ekipa
Mateus posle eliminacije Dortmunda u Ligi Evrope: Rendžers je trećerazredna ekipa - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Legendarni nemački reprezentativac Lotar Mateus, kritikovao je fudbalere Borusije Dortmund zbog eliminacije u Ligi Evrope, gde su u nokaut fazi takmičenja, posle dvomeča, izgubili od Rendžersa.

Nekadašnji trener Partizana smatra da je ekipa sa Vestfalena kvalitetnija i finansijski stabilnija, da bi gubila od, kako Nemac kaže, "trećerazrazrednog" tima.

"Draga mi je Borusija. To je veliki klub, koji ima sve što jedan fudbaler ili navijač mogu da požele. Sposobno rukovodstvo, jedne od najboljih navijača na svetu, sjajan stadion. A, poslednje što su ostvarili je zaista jedna specijalna tripla kruna. Porazi u Ligi šampiona, Kupu Nemačke, a sada i u Ligi Evrope, od trećerazrednog tima", rekao je Mateus i dodao:

"Rendžers je u prvenstvu Škotske iza Seltika, koji je uspeo da u Evropi ispadne od norveškog Bodo Glimta. Obrukao se Dortmund na svim frontovima".

Nemac nije stao.

"Zaista sumnjam da su Rendžers, Sporting ili Sankt Pauli približno ekonomski moćni kao Dortmund, a opet je uspeo da ispadnje od njih. Možda je potreban neki novi početak u Borusiji, da se ne bi brukao protiv trećerazrednih ekipa i da ne bi šampionsku trku završavao već u februaru", iskren je bio Mateus.

Tim iz Glazgova igrao je 2:2 u prvom meču, da bi u Dortmundu slavio 4:2, posle čega je izborio plasman u osmini finala Lige Evrope, gde su voljom žreba izvukli Crvenu zvezdu.

Komentari (0)

Sport