Fudbal

Kuman prekinuo ćutnju: Uprava Barselone dala veću podršku Ćaviju nego meni

Komentari

Autor: Euronews

03/03/2022

-

13:45

Kuman prekinuo ćutnju: Uprava Barselone dala veću podršku Ćaviju nego meni
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nekadašnji trener Barselone Ronald Kuman još uvek nije preboleo otkaz u katalonskom klubu, čemu svedoči intervju koji je da holandske medije, u kom je naveo da nije dobio isti tretman kao Ćavi Ernandez.

Kuman je dobio otkaz početkom novembra zbog serije loših rezultata u domaćem prvenstvu i na evropskoj sceni, a na klupi ga je zamenio legendarni fudbaler Barselone, koji je, prema rečima Holanđanina, dobio veću podršku od uprave i predsednika Đoana Laporte nego on.

"Laporta mi je hiljadu puta rekao da Ćavi neće biti trener, jer mu nedostaje iskustva. Imam utisak da od prvog dana nisam imao podršku uprave i Đoana Laporte. Neću ići na "Kamp Nou" neko vreme, ne mogu da se pretvaram da je sve u redu dok je ovaj predsednik na funkciji. Od prvog trenutka kada je pobedio na izborima osećao sam da nismo na istim talasnim dužinama. Meni novac nikad nije bio važan. Stvarno sam želeo da uspem u Barseloni", rekao je Kuman i dodao:

"I ja bih voleo da sam dobio zimska pojačanja Barselone. Od početka sezone radio sam bez mnogo igrača. Sada su Pedri i Dembele tu i sve izgleda mnogo bolje. Jednostavno, nisam dobio isti tretman kao što ga ima Ćavi. Drago mi je da se stvari odvijaju u pravo smeru. Srećan sam zbog igrača, pogotovu Frenkija de Jonga, koji je zaista vrhunski fudbaler".

Osvrnuo se i na odlazak Lea Mesija.

"Zbog uprave sam morao da pristanem da odu neki bitni igrači jer je finansijska situacija bila jako loša. Međutim, nakon odlaska Mesija vidite da su doveli nekog za 55 miliona. Zašto je onda Argentinac morao da ode, nešto tu ne štima", zaključio je Holanđanin.

Komentari (0)

Sport