Fudbal

Nastavak stare priče: Real nudi Borusiji novac i Jovića za Halanda

Komentari

Autor: Euronews

05/03/2022

-

12:32

Nastavak stare priče: Real nudi Borusiji novac i Jovića za Halanda
Jović - Copyright Tanjug/AP Photo/Alvaro Barrientos

veličina teksta

Aa Aa

Erling Halanad u Realu, a Luka Jović u Borusiji u Dortmunda. Stara priča od pre dva meseca pojavila se u medijima i početkom marta i to bez mnogo novih detalja.

Real je pojačao pritisak na Dortmund da im proda Erlinga Halanda pre nego Barseloni i Sitiju, pa je u toj ponudi Luka Jović veoma važan adut jer se svakako nalazi među trojicom top igrača koje bi želeo i Dortmund da vidi na "Vestfalenu".

Sama situacija oko Halanda, njegove česte povrede ove sezone, prema informacijama iz nemačkih medija, naterale su upravu kluba da počne da razmatra ponude za Norvežanina. Barselona je već napravila dva sastanka sa ocem igrača i menadžerom za transfer koji bi iznosio oko 100 miliona evra.

Međutim, Realova nosi manji rizik jer bi uz novac dobili i Luku Jovića, ukoliko postignu dogovor sa njim oko visine plate. Joviću svakako prija Bundesliga jer je to pokazao u dva perioda u kojem je nosio dres Ajntrahta iz Frankfurta a Dortmund je top klub koji bi mu omogućio da ostvari i sportske rezultate s obzirom da ima malu minutažu kod trenera Karla Anćelotija.

Priča postoji, interes je obostran, ali samo tržište nosi neke svoje zakonitosti i u njemu je sve moguće. Haland traži top klub, njegov agent Mino Rajola je već najavio da u obzir dolaze Real, Barselona, PSŽ i Mančester siti. 

Komentari (0)

Sport