Fudbal

Dva evrogola Madriđana za tri minuta i preokret nad Sosijedadom

Komentari

Autor: Euronews

05/03/2022

-

23:01

Dva evrogola Madriđana za tri minuta i preokret nad Sosijedadom
Luka Modrić - Copyright AP Photo/Manu Fernandez, File

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Real Madrida pobedili su Real Socijedad na svom terenu 4:1 u 27. kolu Primere.

Gosti su poveli u 10. minutu preko Ojarzabala, koji je bio siguran sa "bele tačke", posle faula Karvahala nad Silvom u svom kaznenom prostoru.

Madriđani su nakon jeftino primljenog gola krenuli u ofanzivu, ali se Socijedad odlično držao sve do 40. minuta, kada je Kamavinga, prekinuo muke domaćina i evrogolom sa preko 25 metara doneo izjednačenje.

Gosti tek što su izveli loptu sa centra, usledio je novi pogodak na Santijago Bernabeu, ali je gol Benzeme poništen zbog ofsajda. 

Ipak, domaćin ubrzo dolazi do rezultatskog preokreta nakon što je "sevnula levica" Modrića, koji se prvo driblingom oslobodio čuvara, a onda razornim udarcem sa 20 metara pogodio desni ugao Remirovog gola.

Drugo poluvreme nije donelo boljitak za Socijedad. Ekipa Karla Anćelotija je nastavila sa napadima i vršila konstantan pritisak na defanzivnu liniju rivala, koji se uglavnom branio i pokušavao iz tranzicije da ugrozi gol Kurtoe.

Taktika Imanuela Berenčea nije uradila plodom. Benzema je nakon još jednog poništenog gola, najzad krunisao dobru partiju, pogotkom u 75. minutu iz penala, pošto je arbtar, posle intevencije VAR-a, dosudio najstrožiju kaznu, zbog faula nad Vinisujsom na samoj ivici kaznenog prostora.

Anćeloti je "promešao karte" u nastavku i u igru ubacio Asensija, kome je dva minuta trebalo da postavi konačnih 4-1.Kolika je razlika bila na terenu, dovoljno govori podatak da je Real Madrid imao čak 18 šuteva ka golu protivnika, dok je Socijedad imao samo jedan i to onaj iz penala u 10. minutu. 

Komentari (0)

Sport