Fudbal

Dejan Stanković veruje: Zvezda može da dođe do izražaja protiv Rendžersa

Komentari

Autor: Euronews

07/03/2022

-

18:57

Dejan Stanković veruje: Zvezda može da dođe do izražaja protiv Rendžersa
Dejan Stanković - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda je dobro počela drugi deo sezone. Pobeđen je Partizan u "večitom" derbiju, pored toga ostvarene su sve pobede u domaćem šampionatu, smanjena je razlika na dva boda u borbi za titulu.

Pored toga, crveno-belima sledi dvomeč sa ekipom Glazgov Rendžersa u osmini finala Lige Evrope, a prva utakmica je u četvrtak.

Trener Zvezde Dejan Stanković rekao je da će njegova ekipa biti spremna za gostovanje u Glazgovu.

"Ova Liga Evrope je pokazala da su iznenađenja moguća. Poštujemo protivnika, dosta jak i brz tim. Mnogo utakmica imaju odigranih zajedno. Naići ćemo na veoma težak zadatak, ali ćemo biti spremni da odgovorimo. Tu su dve utakmice, gol u gostima ne važi... Ovo je utakmica kakvu Zvezda zaslužuje, prava evropska, jaka", rekao je Stanković tokom gostovanja na TV Arena sport. 

Rendžers je, čini se, bio dobar izbor prilikom žreba za osminu finala Lige Evrope

"Ne mogu da ocenjujem ko je u kakvoj formi, ali moglo je mnogo gore od Rendžersa, sigurno. Ne mogu da kažem da je protivnik 'po meri'. Ne znam ko bi bio u onom žrebu. Ali, protivnik je protiv kog možemo da dođemo do izražaja i pitamo se nešto. Gledaćemo da detalji odluče u našu korist. Ja sam optimista".

"Cilj je ispunjen prolaskom grupne faze, i to kao prvi. Napravljen je veliki iskorak. Svima nam je cilj Liga šampiona, i treba da bude, uvek treba da težimo ka većim uspesima. Ali, mislim da je Liga Evrope 'odelo po meri' za Crvenu zvezdu. Uradićemo sve da već sledeće sezone igramo Ligu šampiona. Sada, nastavljamo ovim putem".

Stanković se osvrnuo na početak drugog dela sezone u Superligi Srbije, u kom je između ostalog ostvarena pobeda nad Partizanom u "večitom" derbiju.

"Dosta iscrpljujuća utakmica je bila protiv Partizana, kako fizički, tako i mentalno. Istrošili smo se na svim poljima. Brinula me je utakmica protiv Voždovca, a posle protiv Pazara smo izveli najjači tim, jednostavno, nema kalkulisanja, svaka utakmica je bitna". 

"Gledamo da svi zajedno damo doprinos, da igrače stavimo u što bolju poziciju tokom utakmica, da se postavljaju dobro. Za sada je to korektno, a uvek može bolje. Mi smo ekipa koja stoji visoko. Kako ide sezona, bićemo sve bolji i bolji".

"Uspeli smo ponovo da otvorimo prvenstvo, da vratimo na minus dva".

U razgovoru je tema bila i gostovanje Partizana u Subotici, gde su crno-beli pobedili Spartak posle gola iz penala koji je izazvao veliku pažnju javnosti.

"Bili smo blizu, Partizan je imao teško gostovanje u Subotici. Ispratio sam tu utakmicu, naravno. Kada si u minusu pratiš rezultate i protivnika. Spartak je odigrao takmičarsku utakmicu".

"Po mom ličnom mišljenju, nije bio penal. Pitam se samo, da je slučajno bilo obrnuto, da li bi se gledao VAR za Spartak. Iznenađen sam jer neko ko je internacionalac mnogo utakmica može da donese takvu odluku posle tri minuta. Ali, idemo dalje, završeno je, stavljena je tačka na to. Mi odustati nećemo, ima još derbi, tako da... Idemo dalje. Siguran sam da će ovo prvenstvo biti neizvesno do samog kraja".

MN Press

 

Dejan Stanković je ekipu Crvene zvezde preuzeo pre nešto više od dve godine.

Upitan je šta bi promenio za ove dve godine koliko je u klupu. Bez razmišljanja je odgovorio da bi promenio nerešen rezultat sa Radnikom u Surdulici.

Nije tajna njegov dobar odnos sa nekadašnjim trenerom iz Intera Žozeom Murinjom, ali Dejan Stanković je istakao da najviše o svom poslu priča sa Sinišom Mihajlovićem.

"Mnogo pričam sa Sinišom. Odnos sa njim mi dozvoljava da pitam bilo šta i od njega dobijam najjače, najkonkretnije savete, kako što se tiče života, tako i fudbala. Što se tiče fudbala, nema tu šta ko da te savetuje, moraš da prepoznaš, da izvučeš maksimum. Savetu koje dobijam od Siniše su zlatna vredni".

"Ostvario sam san. Trenirati Crvenu zvezdu kao prvi posao... Znam da sam imao grešaka, one su normalne, a klub je uvek iza mene, istrpeli smo sve zajedno. Gledam da im vraćam odnosom, rezultatima... Prepuna Marakana pravi razliku i to te gura da ideš dalje".

Upitan je gde vidi sebe na leto, na šta je odgovorio: "U Crvenoj zvezdi".

Stanković je istakao da su svi u timu izgradili čvrst i stabilan odnos.

"Sve što se dešavalo, rešili smo kao ljudi, pričom. Izgradili smo jedan čvrst i stabilan odnos, da u utakmicama koje znače izađe sav kvalitet i karakter naših momaka", istakao je trener Zvezde.

Komentari (0)

Sport