Fudbal

Navijači Fejenorda me ne vole, ali ja njih poštujem: Danko Lazović o vremenu provedenom u Holandiji

Komentari

Autor: Euronews

08/03/2022

-

13:52

Navijači Fejenorda me ne vole, ali ja njih poštujem: Danko Lazović o vremenu provedenom u Holandiji
Danko Lazović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Kad je 2003. godine iz Partizana prelazio u Fejenord za sedam miliona evra, bo je to najveći transfer u istoriji holandskog kluba, ali Danko Lazović nije na stadionu "De kujp" opravdao očekivanja.

Svestan je toga i strelac istorijskog prvog gola za reprezentaciju Srbije, koji je u razgovoru za holandske medije uoči susreta dva kluba koji se igra u četvrtak (18.45, TV Arena 1 Premium), prisetio vremena provedenog u dresu narednog rivala crno-belih u osmini finala Lige konferencija.

"Početak u Fejenordu je bio sjajan, ali su kasnije su stvari krenule pogrešnim tokom. Kada sa ove vremenske distance razmišljam o tome imam utiska da nisam bio spreman da pređem u tako veliki klub kakav je Fejenord", počeo je priču Lazović i nastavio:

"Naravno da sam imao pritisak zbog toga što sam bio najskuplji igrač u istoriji kluba. Sve oči su bile uprte samo u mene, očekivali su se golovi, a kad ih ne bi bilo sledile su kritike. Nisam se najbolje snašao. Bio sam mlad, nisam znao jezik i vrlo brzo sam u Roterdamu izgubio samopouzdanje".

Usledio je odlazak u Bajer iz Leverkuzena i zatim povrtak u HUmsku, što je po Lazovićevim rečima, bio njegov najbolji potez u karijeri.

"Povratak u Partizan je bio najbolja stvar koja mi se dogodila. Ponovo sam počeo da igram, na 11 mečeva sam bio strelac pet puta i osetio sam da sam živ. Opet sam bio fudbaler. Tad sam naučio koliko je važno kad ljudi veruju u vas".

Nakon dobre epizode u Humskoj, Lazović se ponovo vratio u Holandiju, gde je, priznao je to tamošnjim medijima, napravio jednu veliku grešku.

"U Fejnordu me nisu želeli i morao sam da odem, mada sam sa navijačima uvek imao sjajan odnos. Na žalost, to se pokvarilo nakon jednog gostovanja sa ekipom Vitesea u Roterdamu. Postigao sam gol i počeo sam baš mnogo da se radujem. Želeo sam da dokažem ljudima iz kluba da su pogrešili u vezi sa mnom. Međutim, navijačima se to moje radovanje nije svidelo i počeli su da mi zvižde. Na toj utakmici, ali i kasnije kad sam dolazio kao igrač PSV. Razumem ih u potpunosti, nije trebalo to da uradim, ali ja i dalje imam veliko poštovanje prema njima. Žao mi je samo što nisu uspeli da upoznaju pravog Danka Lazovića. Barem ne u dresu njihovog kluba", završio je Lazović.

Komentari (0)

Sport