Fudbal

Uz podršku sa tribina, Fejenord može da padne u Humskoj: Nenad Đorđević veruje u pobedu Partizana

Komentari

Autor: Euronews

10/03/2022

-

10:10

Uz podršku sa tribina, Fejenord može da padne u Humskoj: Nenad Đorđević veruje u pobedu Partizana
Uz podršku sa tribina, Fejenord može da padne u Humskoj: Nenad Đorđević veruje u pobedu Partizana - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Lišeni usluga najboljeg strelca Rikarda Gomeša koji je ove sezone već postigao 21 gol, fudbaleri Partizana večeras (18.45) dočekuju holandski Fejenord u prvom meču osmine finala Lige konferencija.

Biće to prvi put da se crno-beli bore za plasman u četvrtfinale nekog evropskog takmičenja još od onih susreta protiv ruskog CSKA u okviru Kupa UEFA davne 2005. godine. Tada je tim iz Humske prikazao dobru igru, junački se nosio protiv ekipe koja je kasnije osvojila takmičenje, a važan deo tog sastava bio je i Nenad Đorđević, koji u razgovoru za Euronews otkriva šta je potrebno ovoj generaciji igrača Partizana da urade ono što oni tada nisu uspeli.

"Pre svega, mislim da je CSKA te godine bio mnogo jači nego što je to danas Fejenord, ali daleko od toga da su Holanđani loša ekipa, mada treba biti realan i reći da oni nisu više sam krem evropskog fudbala kao što su nekada bili", počinje priču Đorđević i nastavlja:

"Mi smo te godine bili fantastično vođeni od strane trenera Vladimira Vermezovića, a vidim da isto tako i aktuelni šef stručnog štaba Aleksandar Stanojević uspeva da drži koncentraciju ekipe. Igra se čvrsto, jako  u odbrani, efikasno u napadu i zaista se nadam da će nas igrači večeras sve zajedno obradovati".

Kao neizbežan činilac svakog uspeha kluba Nenad Đorđević ističe podršku sa tribina i iznosi uverenje da će i večeras tribine stadiona u Humskoj biti ispunjene.

"Ovi igrači su zaslužili da stadion bude pun. Toliko dobro igraju ove sezone, bore se na svakom meču, da im treba dati svaku vrstu podrške. U takvom ambijentu kad su tribine ispunjene i fudbaleri imaju veći motiv, ponekad daju i više nego što i oni sami misle da mogu, a ne zaboravite da smo, primera radi, u takvoj atmosferi i uspeli da odigramo 0:0 protiv 'galaktikosa' iz Real Madrida u Ligi šampiona 2003. godine".

Bivši defanzivac Partizana, koji trenutno radi kao trener B tima švedskog Hamarbija, a uključen je i u rad prve ekipe, smatra da konstatacija sa početka teksta može da utiče na konačan ishod meča, ali da veruje kako crno-beli imaju dovoljno kvalitetnih igrača da ostvare pozitivan rezultat.

"Saša Zdjelar igra sjajno ove sezone, odličan je i Lazar Marković, odbrana je važan deo tima, ali ukoliko mene pitate, Rikardo Gomeš je pravi lider ekipe On gura ostatak tima napred, ne samo golovima, nego i načinom na koji igra, pa će njegov izostanak biti veliki hendikep za ekipu. Međutim, na našem stadionu, pred punim tribinama Partizan mora da bude favorit, sa Rikardom u timu ili bez njega", kaže Đorđević.

Komentari (0)

Sport