Fudbal

Rumun sudi Zvezdi protiv Rendžersa, čuveni Englez deli pravdu Partizanu

Komentari

Autor: Euronews

15/03/2022

-

11:34

Rumun sudi Zvezdi protiv Rendžersa, čuveni Englez deli pravdu Partizanu
Entoni Tejlor - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Rumunski arbitar Ištvan Kovač deliće pravdu na meču Crvena zveza - Glazgov Rendžers, u okviru revanša osmine finala Lige Evrope (četvrtak, 18.45, TV Arena 1 Premium).

Reč je o jednom od najboljih rumunskih sudija, koji na internacionalnoj sceni sudi još od 2010. godine.

U tekućoj sezoni vodio je tri meča Lige šampiona. Posebno je ostao upečatljiv tokom utakmice između Sevilje i Lila kada je podelio 11 žutih kartona.

Nedavno je bio na "Kamp Nou" gde je delio pravdu na meču između Barselone i Napolija (0:0). Tokom ove sezone, na evropskim mečevima, dosudio čak šest penala, dva puta je pokazao na belu tačku tokom duela kvalifikacija za Ligu konferencija između Zorije Lugansk i Rapida iz Beča.

Njegovi asistenti će biti Florin Marinesku i Ovdiu Artene, dok će u VAR sobi sedeti Nemac Kristijan Dingert.

 

 

Jedan od najboljih engleskih arbitara Entoni Tejlor određen je da vodi revanš meč osmine finala Lige konferencija izmešu Fejenorda i Partizana (četvrtak, 21.00, TV Arena 1 Premium).

Britanac je ove sezone vodio tri meča Lige šampiona, dva susreta Lige Evrope i dva u kvalifikacijama za Ligu šampiona. U ovoj 2022. godini dobro je odradio posao u baražu osmine finala Lige Evrope 24. februara izmešu Sosijedada i Lajpciga koji su gosti dobili 3:1, a na tom meču je dosudio dva penala.

Do sada je vodio 31 susret u Ligi šampiona (i kvalifikacijama), 22 u Ligi Evrope, sudio je finale Superkupa Evrope 2021. između Bajerna i Sevilje, a prošle godine pripala mu je čast da vodi i finale Lige Ancija izmešu Španije i Francuske.

Njemu će pomagati Geri Besvik i Adam Nan, dok će četvrti arbitar biti Daren Ingland. U Ligi konferencija ove sezone nema VAR-a.

Komentari (0)

Sport