Fudbal

Real Madrid kreće u ofanzivu protiv Sitija: Paket od 350 miliona evra za Halanda

Komentari

Autor: Euronews

15/03/2022

-

18:44

Real Madrid kreće u ofanzivu protiv Sitija: Paket od 350 miliona evra za Halanda
Erling Haland - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Maske polako padaju, Real Madrid i Mančester siti su jedini kandidati da ovog leta dovedu Bruta Erlinga Halanda. 

Kako prenosi "Marka", Real Madrid će uz Kilijana Mbapea, asa Pari sen Žermena, pokušati da pojača ofanzivnu liniju i napadačem Borusije iz Dortmunda.

Predsednik Florentino Perez je spreman da za "četvrti Galaktiko" izdvoji paket od 350 miliona evra za Halnda u koji spadaju 130 miliona evra obeštećenja Dortmundu i 220 miliona evra za bruto platu Norvežaninu u ugovoru od šest godina.

Nije tajna da menadžer Sitija Pep Gvardiola uveliko pregovara sa ocem igrača. Nudi se ugovor vredan skoro 300.000 funti nedeljne plate, što je sigurno više od onoga što nude Madriđani. Ipak, Haland bi radije da izgubi koji milion i ode u Primeru nego u Premijer ligu jer smatra da bi sa Benzemom, Vinisijusom Žuniorom i eventualno Mbapeom imao mnogo više mogućnosti da se golgeterski iskaže.

 

 

"Marka" navodi da su narednih mesec dana ključni, a ne isključuje činjenicu da Real, za razliku od Sitija, ima više aduta za trgovinu sa Dortmundom. Luka Jović je jedan od aduta jer se zna da bi ga Dortmund rado video kao naslednika Norvežanina.

Real će pored prodaje Jovića, Azara i Sebaljosa, osloboditi veliki deo budžeta time što neće nastaviti saradnju sa Bejlom, Marselom i Iskom koji nose mesečno više od 40 miliona evra na ime plata.

La Liga je juče objavila da Real ima budžet od 739 miliona evra za plate što će im uz oslobađanje šestorice igrača omogućilo da daju unosne plate Mbapeu u Halandu.

Komentari (0)

Sport