Fudbal

Viljareal eliminisao Juventus: ''Žuta podmornica'' u četvrtfinalu Lige šampiona

Komentari

Autor: Euronews

16/03/2022

-

22:52

Viljareal eliminisao Juventus: ''Žuta podmornica'' u četvrtfinalu Lige šampiona
Viljareal eliminisao Juventus: ''Žuta podmornica'' u četvrtfinalu Lige šampiona - Copyright Tanjug/ AP Photo/Antonio Calanni

veličina teksta

Aa Aa

​Fudbaleri Viljareala ssu se plasirali u četvrtfinale Lige šampiona savladavši ekipu Juventusa sa 3:0 u Torinu. U prvom meču bilo je 1:1.

Meč je počeo fantastično i za jednu i za drugu ekipu, s obzirom na to da su bile veoma otvorene i napadački nastojene. Prvo poluvreme je bilo zaista zadovoljstvo za gledanje, dok je u drugom igra bila znatno ''tvrđa'', ali kako se meč približavao kraju bilo je sve dramatičnije.

Srpski napadač, Dušan Vlahović, je u prvom delu susreta čak tri puta štirao ka golu gostiju, ali nije uspeo da se upiše u strelce.

Najpre je u 20. minutu primio loptu na nekih 25 metara od gostujućeg gola, namestio se na levu nogu i veoma snažno šutirao, ali je golman ''Žute podmornice'', Heronimo Rulji, odlično odbranio.

Samo minut kasnije, bivši centarfor Partizana je ponovo bio u šansi. Igrao se 21. minut kada je De Šiljo sa levog boka poslao oštru loptu pred gol, gde je utrčao Vlahović i odlično šutirao, ali je lopta pogodila prečku i odbila se na drugu stranu.

Treći pokušaj se dogodio u 35. minutu, kada je nakon kornera lopta došla do njega, a on se dobro snašao i pokušao glavom, ali je Rulji ponovo odlično reagovao i otklonio opasnost.

Vodeći pogodak desio se u 76. minutu, kada je rezervista, Đerar Moreno sa bele tačke savladao Vojčeha Šćešnog. Najpre je Rugani neopreznim startom u šesnaestercu srušio Fransisa Kokelana, nakon čega je sudija pokazao na ''kreč''.

Drugi gol za Viljareal bio je delo defanzivca, Paua Toresa, koji je u 85. minutu iskoristio asistenciju Serža Orijea i zatresao mrežu torinske ekipe.

Konačan rezultat postavio je Dandžuma u sudijskoj nadoknadi. De Liht je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, pa je i drugi penal dosuđen gostima. Holanđanin je uzeo loptu i rutinski je poslao iza golmana Juventusa.

Sastavi:

JUVENTUS (4-4-2): Ščensni – Danilo, De Liht, Rugani, De Šiljo – Kvadrado, Lokateli, Artur, Rabio – Vlahović, Morata.

VILJAREAL (4-4-2): Rulji – Orije, Albiol, Tores, Estupinjan – Pino, Pareho, Kapue,Trigeros – Lo Selso, Dandžuma.

Komentari (0)

Sport