Fudbal

Zvonko Živković pred meč u Roterdamu: Možda se ne ponovi KPR, ali igrač Partizana uvek mora da se bori

Komentari

Autor: Euronews

17/03/2022

-

11:05

Zvonko Živković pred meč u Roterdamu: Možda se ne ponovi KPR, ali igrač Partizana uvek mora da se bori
Zvonko Živković - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

​Pred fudbalerima Partizana večeras (21h) je nemoguća misija. Potrebno je da na gostovanju Fejenordu stignu minus od 2:5 iz prvog meča osmine finala Lige konferencija što će, po svemu viđenom pre sedam dana u Humskoj, biti veoma teško.

Istina, crno-beli su kroz istoriju uspevali da stignu i veću prednost, kao recimo u onom čuvenom susretu protiv Kvins park rendžersa 1984. godine. Doduše, tada se revanš 2. kola Kupa UEFA igrao u Beogradu, gde je nakon 2:6 iz susreta u Londonu ekipa iz Humske uspela da trijumfuje 4:0 i napravi jedan od najvećih preokreta u istoriji fudbala.

Poslednji gol  na tom susretu postigao je Zvonko Živković, koji u razgovoru za Euronews prognozira da li ova generacija igrača Partizana može da ponovi taj uspeh.

"Iskreno, ništa ne nagoveštava da i to moglo da se dohodi, ali fudbal je takva igra da su čuda moguća. Međutim, čak i da se to ne dogodi, igranje za Partizan je samo po sebi velika inspiracija i potrebno je u svaku utakmicu ulaziti sa željom da se pobedi. Zato i misli da će igrači večeras zaboraviti šta je bilo u Beogradu i pokušati da se predstave u mnogo boljem svetlu", kaže Živković.

Ovo večeras će biti 16. meč crno-belih u Evropi ove sezone, što je najveći broj u istoriji Partizana i naš sagovornik ističe da u klubu iz Humske moraju da budu zadovoljni ostvarenim rezultatima.

"Od početka sezone ekipa Aleksandra Stanojevića igra fenomenalno. Ostvarili su mnoge velike pobede, u Evropi obezbedili plasman u osminu finala Lige konferencija i jedna poraz ne može da poništi sve ono dobro što je urađeno. Potrebno je samo konsolidovati se i nastaviti sa dobrim igrama, a kao što sam rekao, kad nosite dres Partizana to se podrazumeva. Pritiska je uvek veliki, očekivanja su najveća i to se mora prihvatiti", kaže Živković i dodaje:

"Igrače očekuje i borba za titulu, za koju u Partizanu od početka sezone pričaju da im je prioritet. Istina, dogodio se poraz od Crven zvezde i remi protiv Napretka, ali to ništa ne mora da znači. Ima da se igra još mnogo utakmica i tim Aleksandra Stanojevića i dalje sve drži u svojim rukama. Upravo zbog toga, jedna dobra partija u Roterdamu večeras, bez obzira konačan ishod, mogla bi da povrati samopouzdanje i da se ekipa vrati na pravi kolosek.

Komentari (0)

Sport