Fudbal

Partizan poražen i u Holandiji: Fejenord trijumfovao i plasirao se u četvrtfinale Lige konferencija

Komentari

Autor: Euronews

17/03/2022

-

22:48

Partizan poražen i u Holandiji: Fejenord trijumfovao i plasirao se u četvrtfinale Lige konferencija
Fejenord-Partizan - Copyright FK Partizan/Miroslav Todorović

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Partizana poraženi su od Fejenorda u Roterdamu 3:1 (1:0) u revanš meču osmine finala Lige konferencija i tako su eliminisani iz daljeg takmičenja.

Igrao se 21. minut kada je posle napada crno-belih sa desne strane Menig šutirao ali je njegovo udarac izblokiran.

Fejenord je u 33. minutu postigao gol preko Desersa ali je on poništen zbog ofsajda. Prethodno je Nelsonov šut izblokiran da bi Til u nastavku akcije pogodio stativu.

U 43. minutu Sinistera je imao priliku da ugrozi gol Partizana posle slobodnog udarca, ali je pogodio živi zid. Samo minut kasnije Jevtović je na sredini terena nepropisno zaustavio Nelsona i dobio žuti karton.

Fejenord je došao do prednosti u 45. minutu: Tornstra je izveo slobodan udarac a lopta je pogodila Desersa i odbila se u gol crno-belih.

Partizan je bolje ušao u nastavak meča, imao priliku posle kornera ali je Saničanin bio neprecizan. U 59. minutu Fejenord dolazi do drugog gola: Til je asistirao Nelsonu koji je iz peterca poslao loptu u mrežu Stevanovića.

Igrao se 63. minut kada je Partizan smanjio prednost Fejenorda: Rikardo je preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora poslao loptu u donji desni ugao Marsijana.

Rikardo je u 66. minutu ponovo bio u prilici ali je ovoga puta Marsijano bio siguran. U 69. minutu Partizan je bio u velikoj prilici: Menig je sjajno prošao po levoj strani, centrirao a Markovićev udarac glavom završio tik iznad prečke Fejenordovog gola.

Konačnih 3:1 postavio je Linsen: Tornstra je sjajno poslao loptu u prostor napadaču domaćih koji je snažnim udarcem matirao Stevanovića.

Fejenord:

Marsiano - Gertrejda, Senesi, R. Hendriks - Tornstra, Aursnes (od 80. Benita), Kokču, Sinistera (od 80. Jahanbakš) - Nelson (od 62. Valemark), Desers (od 62. Linsen), Til (od 72. J. Hendriks).

Partizan: 

Stevanović – Lutovac, Miletić, Saničanin, Urošević – Zdjelar (od 84. Baždar), Jevtović (od 84. Smiljanić) – Marković, Jojić (od 72. Terzić), Menig (od 78. Jović) – Rikardo (78. Holender).

Meč je sudio Entoni Tejlor.

Komentari (0)

Sport