Fudbal

Španska Majorka našla novog trenera: Havijer Agire vodi tim u "operaciji opstanak"

Komentari

Autor: Euronews

23/03/2022

-

10:14

Španska Majorka našla novog trenera: Havijer Agire vodi tim u "operaciji opstanak"
Agire - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Mojorka je posle šest uzastopnih poraza u španskoj La Ligi i padanje na 18. mesto koje vodi u Segundu morala da reaguje, pa je smenila trenera Luisa Gasriju Plasu.

Brzo su reagovali čelnici kluba i postigli su dogovor sa iskusnim 63-godišnjim meksičkim trenerom Havijerom Agireom. Doskorašnji trener Montereja je krajem februara dobio otkaz u Meksiku, ali je prihvatio povratak u Primeru i već danas bi trebalo da stigne u Španiju.

Iskusni Meksikanac je pet puta radio u Španiji, vodio je sa uspehom Osasunu (2002-06), pa Atletiko Madrid (2006-09.), Saragosu (2010-11.), Espanjol (2012-14) i pre dve godine Leganes (2019-20.). Bio je i selektor Meksika u dva navrata, Japana i Egipta, a u zemlji je vodio Atlante, Pačuku, Mobnterej, kao i Al Vahdu iz UAE.

Majorka ima 26 bodova posle 29 odigranih kola, u poslednjih devet susreta opstanak će morati da gradi u mečevima protiv Hetafea (g), Atletiko Madrida (d), Elčea (g), Alavesa (d), Barselone (g), Granade (d), Sevilje (g), Rajo Valjekana (d) i Osasune (g).

Komentari (0)

Sport