Fudbal

Uspešna provera Srbije, pobeđena Mađarska u Budimpešti

Komentari

Autor: Euronews

24/03/2022

-

21:25

Uspešna provera Srbije, pobeđena Mađarska u Budimpešti
Uspešna provera Srbije, pobeđena Mađarska u Budimpešti - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila Mađarsku rezultatom 1:0 u prijateljskoj utakmici.

Srbija se direktno plasirala na Svetsko prvenstvo u Kataru i izbegla situaciju u kojoj su se našle brojne velike reprezentacije, poput Portugala i Italije.

Tim selektora Dragana Stojkovića može na miru da se sprema za Mundijal. Prvi rival bila je Mađarska i ostvaren je dobar rezultat na Puškaš areni.

Dobro je počeo srpski tim utakmicu u Budimpešti. Prvi su zapretili domaćini, u 8. minutu, ali je Vanja Milinković-Savić dobro odbranio, a brzo nakon toga Srbija je zatresla mrežu protivnika. Ipak, gol Kostića poništen je zbog prekršaja Aleksandra Mitrovića u skoku.

Bilo je ritma nakon toga, bez nekih većih prilika, sve do 35. minuta kada je Srbija povela, iz pomalo bizarne situacije, i nekoliko minuta većanja u VAR sobi.

Posle kornera lopta je završila iza leđa golmana Petera Gulačija, malo je prešla gol-liniju, a tu je poslao mađarski defanzica Žolt Nađ. Sudije su gledale da li je Mitrović igrao rukom, i na kraju je odlučeno da nije.

Mađarska je odmah posle primljenog gola imala šansu, ali nije uspela ozbiljnije da ugrozi gol Srbije.

Selektor Dragan Stojković odlučio je na poluvremenu da napravi nekoliko promena. Nije bilo previše zanimljivo na početku, a Srbija je definitivno bila bliže golu.

Veliku priliku imala je u 69. minutu. Radonjić je prošao po desnoj strani i ubacio loptu pred peterac, posle čega se stvorio karambol. Umalo je ponovo postignut autogol, a Srbija je trebalo da dobije bar slobodan udarac.

Jedan mađarski reprezentativac vukao je Aleksandra Mitrovića za ruku više od 10 metara. Minutima je trajala VAR provera i na kraju je slovački arbitar odlučio da ne dosudi ništa.

Neverovatna stvar dogodila se i u 77. minutu. Aleksandar Mitrović, najbolji strelac reprezentacije svih vremena, ostao je jedan na jedan sa protivničkim golmanom i nije uspeo da ga savlada. Deluje kao da je napadač Fulama nonšalantno ušao u šansu i rezultat je ostao 1:0.

Bizarne situacije nastavile su se do kraja utakmice. U nadoknadi vremena Mađarska je trebalo da izjednači. Prvo je Šefer pogodio stativu, a lopta se odbila do Soboslaja, koji je promašio prazan gol, pa je Srbija odnela pobedu sa Puškaš arene.

MN Press

 

Mađarska - Srbija  (0:1). Strelac: Žolt Nađ (autogol, 35. minut).

SRBIJA: V. Milinković-Savić – Veljković (od 77. Račić), Nastasić (od 65. Terzić), Pavlović (od 55. S. Mitrović) – Živković (od 46. Jović), Gudelj, Lukić (od 46. Radonjić), Kostić (od 46. Ristić) – Tadić, S. Milinković-Savić – A. Mitrović.

Fudbalska reprezentacija Srbije narednu prijateljsku utakmicu igraće u utorak, protiv Danske u Kopenhagenu.

Komentari (0)

Sport