Fudbal

Eriksen sutra starter protiv Srbije: Izlazak na "Parken" je pravi povratak na teren

Komentari

Autor: Euronews

28/03/2022

-

14:11

Eriksen sutra starter protiv Srbije: Izlazak na "Parken" je pravi povratak na teren
Kristijan Eriksen - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kristijan Eriksen se upotpunosti vratio na teren. Osam meseci prošlo je od horora na "Parkenu" kada se srušio na travu bez svesti u duelu sa Finskom na EURO i kada se izborio čudom za život.

Vratio se Danac ne samo fudbalu u Brentfordu već i u reprezentaciju a svega 100 sekundi bilo mu je potrebno da postigne gol protiv Holandije.

Sutra od 18.00 časova istrčaće ponovo na stadion "Parken" koji ga je pre osam meseci ispratio u suzama, neverici, ali sa nadom da će preživeti i jednog dana se vratiti na teren. Meč sa Srbijom biće za sjajnog veznog igrača pravi povratak.

"Ovo u Amsterdamu je bilo samo zagrevanje. Sutra će se dogoditi moj pravi povratak na teren gde ću morati da trčim oko mesta gde se "ono" i dogodilo pre osam meseci", istakao je kratko Eriksen.

Selektor Kasper Hjulmand najavio je Eriksena u startnoj postavi protiv Srbije.

"Kristijan počinje sutra, kao i Andreas Skov Olsen. Iskreno, nisam očekivao da će se tako bvrzo vrtaiti u formu. Trčao je opušteno, pokazao je veliku smirenost. Takav tip igrača koji može da zadrži loptu i spoji dva brza dodavanja daje vam lagodnost u igri i smanjuje pritisak protivnika. Uživam dok ga gledam kako igra", objasnio je selektor Hjulmand.

Komentari (0)

Sport