Fudbal

Geret Bejl (ne)isplativa investicija: Real je koštao 306 miliona evra za 9 godina

Komentari

Autor: Euronews

29/03/2022

-

13:22

Geret Bejl (ne)isplativa investicija: Real je koštao 306 miliona evra za 9 godina
Geret Bejl (ne)isplativa investicija: Real je koštao 306 miliona evra za 9 godina - Copyright Tanjug AP/Darko Vojinović

veličina teksta

Aa Aa

Geret Bejl je još jednom tema svih tema u Real Madridu. Lumbago mu je često bio izgovor ove godine za neigranje u dresu "kraljevskog" kluba, da bi onda kao "leptirić" igrao za Vels i vodio ga ka pobedama. 

Poslednji slučaj, kada je preskočio "Klasiko" protiv Barselone zbog povredem, a samo pet dana kasnije briljirao sa dva gola u polufinalu baraža za odlazak na SP protiv Austrije (2:1) dovoljno su bili jak razlog, pre svega navijačima, da ga nazivaju raznim pogrdnim imenima od kojih je najbenigniji "pezetero".

 

 

Real je na Bejla za devet godina, od 2013. godine potrošio na transfer i plate 306 miliona evra! Zbog silnih povreda, ali i nekih drugih interesovanja (golf pre svega), Velšanin je propustio 48,49 odsto utakmica kluba, svaki njegov izlazak na teren klub je koštao 1,48 miliona evra, a svaki gol je vredeo 2,9 miliona evra. Recimo, toliko iznosi i jedna pobeda u Ligi šampiona.

Za klub je odigrao 256 mečeva i postigao 106 golova uz 67 asistencija, osvbojio je 18 trofeja, u finalu Lige šampiona protiv Liverpula bio je "zlatni džoker" i sa dva fantastična gola doneo je poslednju, 13. titulu.

 

 

Koliko god onaj početni utisak dopinosi pozicioniranju igrača u novom klubu, toliko poslednji utisak ostavlja, navijačima pre svega, stvara sliku o ukupnom učinku nekog fudbalera. A, Bejl je već tri sezone za navijače samo "pezetero" koji neće nigde da ide jer zarađuje 17 miliona evra neto a ne pruža ništa na terenu.

Ipak, kad se podvuče crta, saberu ulaganja, trofeji, golovi, ali i marektinški deo ostaće veliko pitanje da li je Geret Bejl bio isplativa ili neisplativa investicija Florentina Pereza.

Komentari (0)

Sport