Fudbal

Mbape, Vlahović ili Haland: Ko je novi kralj sledeće generacije fudbalskih vladara planete?

Komentari

Autor: Euronews

29/03/2022

-

13:25

Mbape, Vlahović ili Haland: Ko je novi kralj sledeće generacije fudbalskih vladara planete?
Mbape, Vlahović ili Haland: Ko je novi kralj sledeće generacije fudbalskih vladara planete? - Copyright Fabio Ferrari/LaPreše via AP

veličina teksta

Aa Aa

Vreme vladavine Lionela Mesija i Kristijana Ronalda je prošlo, ono Levandosvkog, Benzeme, de Brujnea, Salaha i Nejmara ide silaznom putanjom, a dolazi vreme kada će svetskim fudbalom vladati Kilijan Mbape, Erling Haland, Dušan Vlahović, Pedri...

Ovo je analiza španskog prestižnog sportskog lista "Marke" koji u članku "Rađa se nova era u fudbalu: ko je novi kralj?", ističe da i samo tržište pokazuje da dolazi do velike smene generacija u svetskom fudbalu. Mesi i Ronaldo su vladali skoro dve decenije, osvajali su i na klupskom i na ličnom planu u klupskim okvirima sve što se moglo i to po nekoliko puta, vodili "rat" oko "Zlatne lopte". Godine čine svoje, dve zvezde su na zalasku i traži se novi kralj.

Ovo leto može mnogo toga da promeni jer se očekuje da Kilijan Mbape pređe u Real Madrid, a istim putem bi mogao i Erling Braut Haland, ako se ne oduči da ode u Mančester siti. Dušan Vlahović je bio zvezda ovogodišnjeg zimskog prelaznog roka kada je za sumu od 81,6 miliona evra prešao iz Fiorentine u Juventus i bio najveći svetski transfer.

 

 

Napravila je "Marka" i idealan tim novih zvezda: Donaruma (PSŽ) - Arnold (Liverpul), Ruiben Dijaš (Mančester siti), A. Dejvis (Bajern) - Pedri (Barselona), Foden (Mančester siti) - Mbape (PSŽ), Žoao Feliks (Atletiko Madrid), Vinisijus Žunior (Real Madrid) - Vlahović (Juventus), Haland (Borusija D.). Smelo i suviše ofanzivno sa samo jednim pravim štoperom, ali ovde su imena činila tim.

U svakom slučaju, fudbal se sprema za novi poredak, a čini se da je uloga "kralja" ipak namenjena trenutno najskupljem igraču na tržištu - Kilijanu Mbapeu. Da li će krunu staviti u "kraljevskom" klubu ili će opstati da sija pod svetlošću Pariza potvrdiće se ubrzo. Čeka nas vrelo leto, ali i godine velikih duela pomenutih zvezda.

Komentari (0)

Sport