Fudbal

Infantino tvrdi da FIFA nikada nije predložila da se SP igra na svake dve gdine: To je bila samo ideja, ne i predlog

Komentari

Autor: Euronews

31/03/2022

-

14:49

Infantino tvrdi da FIFA nikada nije predložila da se SP igra na svake dve gdine: To je bila samo ideja, ne i predlog
Koen van Weel, Pool via AP - Copyright Koen van Weel, Pool via AP

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino poručio je da ova organizacija nikada nije predložila organizaciju Svetskog prvrnstva na dve godine, prenose svetski mediji.

Prvi čovek krovne fudbalske organizacije je to izjavio na Kongresu u Dohi uoči sutrašnjeg žrebanja grupa za Mundijal u Kataru.

"Želim da budem kristalno jsana, FIFA nikada nije predložila da se zavrpni turniri Svetkog prvenstva igraju svake dve godine. Mi jesmo razmatrali takvu mogućnost, raspitivali se za mišjenje, ali nikada nismo dali predlog da se to usvoji", rekao je Infantino.

Prema njegovim rečima potrebno je još vremena da se dobro ispita koliko bi ta mogućnost imala pozitivnih, a koliko negativnih strana, pa će se stoga nastaviti sa razmenom mišljenja na tu temu.

"Ono što mi očekujemo je povratna informacija od klubova, liga, igrača i svih bitnih činilaca unutar našeg sporta. Želimo da sagledamo sve aspekte, bilo da su pozitivni, negativni ii neutralni. Zato je važno da se u ovu raspravu uključi što više pojedinaca i organizacija", naglasio je Infantino.

Anketa od 1000 profesionalnih fudbalera koju je početkom godine sproveo globalni sindikat igrača (FIFPRO,) pokazala je da tri četvrtine njih ne želi da se menja dosadašnji format kvalifikacija i završnog turnira na četiri godine.

Komentari (0)

Sport