Fudbal

Slabo izdanje "orlova": Srbija poražena od Japana

Komentari

Autor: Euronews

11/06/2021

-

14:19

Slabo izdanje "orlova": Srbija poražena od Japana
Slabo izdanje "orlova": Srbija poražena od Japana - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je u prijateljskoj utakmici od Japana rezultatom 1:0. Strelac jedinog gola za azijsku selekciju bio je Ito u 48. minutu susreta.

Domaćin je bolje otvorio utakmicu i već posle deset minuta stvorila prvu šansu, ali je Rajković spretno reagovao na centaršut Ita. Isti akteri bili su u ulozi u 34. minutu kada je viđen prvi udarac u okvir gola. Srbija je tek u završnici prvog dela igre zapretila. Prvo je Joveljićev udarac sa dvadesetak metara završio malo iznad prečke, da bi nedugo zatim Spajić pronašao Makarića, koji je loše šutirao iskosa sa leve strane.

 

 

Već na startu drugog poluvremena, Japanci su poveli. Tanigući je prebacio loptu glavom na drugu stativu gde je sam bio Ito kome nije bilo teško da savlada Rajkovića. Nedugo zatim, domaći su mogli da dupliraju prednost, Kavada se našao u prilici ali je Srbija imala sreće. Japanci su u tim trenucima imali više želje i napadali konstantno, a u 64. minutu im je poništen gol zbog ofsajda.

Pokušavao je selektor Stojković izmenama da prodrma ekipu, ali to nije dalo efekta. Priliku je do kraja susreta imao i bivši igrač Partizana, Takuma Asano, šutirao je sa dvadesetak metara ali je Rajković bio dobro postavljen. Do kraja susreta nije bilo promena, pa je domaća selekcija zasluženo slavila.

Srbija je tako azijsku turneju, posle remija sa Jamajkom, završila porazom od Japana.

 

 

Komentari (0)

Sport