Fudbal

Seltik preokretom pobedio Rendžers u "Old Firmu i približio se tituli

Komentari

Autor: Euronews

03/04/2022

-

15:09

Seltik preokretom pobedio Rendžers u "Old Firmu i približio se tituli
Andrew Milligan/PA via AP - Copyright Tanjug/Andrew Milligan/PA via AP

veličina teksta

Aa Aa

Seltik je preokretom pobedio na "Ajbroksu" Glazgov Rendžers 2:1 (2:1) i posle 32. kola pobegao je rivalu na šest bodova razlike a samim tim je bliži i novoj tituli prvaka Škotske. Meč je odigran u vrhunskom ritmu, velikoj borbi za svaki pedalj terena, ali je slavio srećniji tim koji je svoje šanse iskoristio.

Spektakularno je počeo 326. ligaški "Old Firm". Aron Remzi je zapalio atmosferu na "Ajbroksu" u 3. minutu kada je sjajan pas Kenta spakovao sa desetak metara u mrežu. Bio je to debitantski gol na prvom "Old Firmu" za Velšanina koji se mučio sa povredom i formom, nije igrao u dvomeču protiv Crvene zvezde.

Međutim, već u sedmom minutu Seltik je došao do izjednačenja iz prve prilike. Golman domaćina Kalum Megregor je odbranio udaraca Japanca Rea Hatatea, ali se lopta odbila do Toma Rogića koji ju je lako je sproveo u mrežu. 

Igralo se u paklenom tempu, Seltik je jakim presingom neutralisao ofanzivu domaćina, a faulovima je sprečavao tranzicije. Žota i Maeda su zadavali mnogo muka bekovima Rendžersa, ali uprkos pokušajima, brojnim centaršutevima sa strane nije bilo velikih prilika do 36. minuta. Tada Maeda nije uspeo da nadmudri Mekgregora, lopta se odbila do Rogića koga je u odsudnom trenutku uspeo da blokira Godlston.

Seltik je napravio preokret u 42. minutu kada je Karsten Vikers odbitak sa pet-šest metara spoveo u mrežu, za muk navijača domaćina i pesmu onih kojima su "Kelti" na srcu.

 

 

Slomljena flaša i srča ispred gola golmana gostiju Džoa Harta odložili su početak drugog dela u kome je Rendžers navaljivao iz sve snage, ali se Seltik odlično branio. Domaćin nije uspevao da probije rivala po bokovima, Tavernije je bio "zatvoren" pa su time bila i odsečena "krila" a Ruf nije Morelos (nije igrao zbog povrede), te je oštrica napada domaćina bila otupljena.

Odličan udarac Sakale maestralno je odbranio Hart 15 minuta pre kraja. Imao je Abada dve velike priliku da reši meč za Seltik, prvo je sa 10 metara u padu šutirao pored gola, da bi mu Mekgergor sa osam metara čudesno odbranio zicer.

Nije odustajao Rendžers, imao je Ruf šansu, ali sa sedam metara šutirao je preko gola, a gosti su se branili i odbranili svim sredstvima. Bila je to 112. ligaška pobeda Seltika u "Old Firmu", prva prvenstvena na stadionu Rendžersa od 2019. godine.

Rendžers - Seltik 1:2 (1:2)

Strelci: Ramzi u 3. za Rendžers, a Rogić u 7. i Vikers u 42. minutu za Seltik. Stadion: "Ajbroks park". Gledalaca: 53.000. 

Rendžers: Mekgergor - Tavernije, Goldson, Balogun, Basi - Lundstrem, Džek (od 66. Arfild) - Aribo, Ramzi (od 66. Sakala), Kent - Ruf.

Seltik: Hart - Juranović, Karter-Vik, Starfelt, Tejlor (od 71. Ralston) - Rogić (od 62. O Rajli, od 76. Turnbul), Mekgergor, Hatate (od 62. Biton) - Žota (od 77. Abada), Jakumakis, Maeda.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport