Fudbal

Pep Gvardiola zadovoljan minimalcem Sitija: Teško je probiti dva bloka od po petorice igrača

Komentari

Autor: Euronews

06/04/2022

-

10:02

Pep Gvardiola zadovoljan minimalcem Sitija: Teško je probiti dva bloka od po petorice igrača
Pep Gvardiola zadovoljan minimalcem Sitija: Teško je probiti dva bloka od po petorice igrača - Copyright Tanjug/AP Photo/Dave Thompson, Pool

veličina teksta

Aa Aa

Mančester siti nije dozvolio Atletiko Madridu i treneru Čolu Simeoneu da drugi put u poslednje dve nedelje uzdignutih ruku napusti Mančester.

"Građani" nisu Junajted, iz eliminacije gradskog rivala izvukli su pouke pa su ostavili Atletiko bez prilika da ih ugroze, a strpljivom igrom su slavili 1:0 i na revanš četvrtfinala Lige šampiona za šest dana nose ipak vredan kapital.

"Igrali smo protiv top ekipe protiv koje je vrlo teško igrati, ali napravili smo dobar rezultat. Imali smo prilike da postignemo još koji gol", rekao je trener Sitija Pep Gvardiola.

Posebno je hvalio "rezerviste", asistenta Fila Fodena za gol De Brujnea, Gabrijela Žezusa i Džeka Griliša govoreći da su baš oni doprineli da se razbije dvojni blok rivala.

 

 

"Fil je igrao iz dubine, bio vrlo direktan prema protivničkom golu, a imao je nekoliko sjajnih dodavanja. Momci koji su ušli sa klupe bili su briljantni. Utakmica je bila tesna, ali bilo je pitanje strpljenja, a mi smo ga pokazali."

Madriđani su dobro zatvarali bokove u prvom delu koji je završen i bez velikih prilika. Međutim, Pep je tačno znao šta da "doda" da bi njegova ekipa bila opasnija računajući i na to da će rival morati da počne i da greši.

"Osetili smo da će oni igrati 5-3-2... Pritom su usmerili Grizmana daleko na desnu stranu, a Žoaa na levu i pretvorili formaciju u defanzivnih 5-5. Dakle, dve odbrambene linije od po pet igrača. U praistoriji, danas ili za 100.000 godina, napadati dva bloka od po petorice igrača je vrlo teško. Nema prostora. Borbeni su i odlično se brane. Na pauzi sam rekao igračima da dobro radimo posao i da ne brinu. Gol nam je baš prijao, jer su u takvim okolnostima bili bolji od nas. Pretpostavljam da će utakmica u Madridu biti slična onome što smo videli u završnih 15-ak minuta utakmice nakon našeg gola", objasnio je Gvardiola.

Komentari (0)

Sport