Fudbal

Trener Atletika Simeone realan posle Sitija: Nisu nam dozvolili da ih napadnemo...

Komentari

Autor: Euronews

06/04/2022

-

10:53

Trener Atletika Simeone realan posle Sitija: Nisu nam dozvolili da ih napadnemo...
Trener Atletika Simeone realan posle Sitija: Nisu nam dozvolili da ih napadnemo... - Copyright Tanjug/AP Photo/Dave Thompson, Pool

veličina teksta

Aa Aa

Gotovo savršeno prvo poluvreme, nije ispratilo i drugo, pa je pred Atletiko Madridom, bez obzira na minimalan poraz (0:1), veoma težak zadatak da u revanšu na "Vandi Metropolitano" (13. april) pronađu ključ za trijumf nad Mančester sitijem i probiju se u polufinale Lige šampiona.

Trener Dijego Simeone nije bio srećan jer se nadao da njegova "tvrđava" može da izdrži.

"Rezultat je loš jer smo tražili pobedu. Igrali smo protiv izvanrednog protivnika. Brojke sve govore, golovi koje postižu kod kuće... Dinamični su, napadaju sa mnogo igrača, konstantno forsiraju kolektivnu igru što je vrlo lepo videti. Mi smo se u prvom delu savršeno branili, nismo mogli da napadnemo... U drugom smo pokušali nešto kroz povremene kontranapade, ali oni su nas u tome onemogućili. U Madridu ćemo igrati identično i tražiti gol", objasnio je "Čolo".

 

 

Teži deo posla očekuje se u revanšu 13. aprila, moraće Atletiko da napadne drugačije.

"Moraćemo da imamo malo više loptu u svojim nogama. Kada bismo imali priliku da češće cirkulišemo, stvorili bismo im poteškoće. Oni su strpljiva ekipa, ali i mi smo strpljivo čekali. Oni su želeli da nas ugroze na jedan način, mi smo želeli na drugi. Ovo je dug dvomeč, oni će igrati na isti način, to je njihov fudbal, a oni su verovatno najbolji tim na svetu. Ali, mi ćemo ponizno da se borimo do kraja, teren će reći sve u Madridu", istakao je trener Madriđana.

Komentari (0)

Sport