Fudbal

Težak žreb "orlića" na EP do 17 godina: Srbija u grupi sa Španijom, Turskom i Belgijom

Komentari

Autor: Euronews

06/04/2022

-

13:02

Težak žreb "orlića" na EP do 17 godina: Srbija u grupi sa Španijom, Turskom i Belgijom
Kadetska selekcija Srbije - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska selekcija Srbije do 17 godina igraće na Evropskom prvenstvu u Izraelu (od 16. maja do 1. juna) u grupi "C" sa Španijom, Turskom i Belgijom.

"Orlići" su odlično okončali elit kvalifikacije, a selektor Radovan Krivokapić sigurno ne može da bude srećan žrebom jer će za plasman u četvrtfinale naspram sebe imati zaista izvanredne selekcije. Španija je u elit grupi bila dominantna sa sve tri pobede, jedan je ostvarena protiv Belgije (1:0) sa kojom će ponovo biti u istoj grupi na EP. "Furija" je na prošlom EP igrala polufinale.

Raritet je da je Srbija u elit grupi 7 bila u grupi sa Turskom i pobedila je sa 3:2 u jednoj odličnoj utakmici. U svakom slučaju, dueli protiv Belgije i Turske mogli bi za "orliće" da budu presudni u borbi za drugo mesto jer je "crvan furnija" favorit.

Na EP u Izraelu 16 učesnika je raspodeljeno u četiri grupe sa po četiri selekcije, po dve najbolje plasirane obezbediće plasman u četvrtfinale.

Grupa A: Izrael, Nemačka, pobednik elit grupe 6, Luksemburg

Grupa B: Francuska, Holandija, Bugarska, drugoplasirani iz grupe 6

Grupa C: Srbija, Španija, Turska, Belgija

Grupa D: Danska, Portugalija, Škotska, Švedska

Grupna faza na EP se igra od 16. do 23. maja, četvrtfinala se igraju 25. i 26. maja, polufinala 29. maja, a borba za trofejh zakazana je za 1. jun.

Komentari (0)

Sport