Fudbal

Benzema het-trikom vodio Real do trijumfa nad Čelsijem

Komentari

Autor: Euronews

06/04/2022

-

22:54

Benzema het-trikom vodio Real do trijumfa nad Čelsijem
Benzema het-trikom vodio Real do trijumfa nad Čelsijem - Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

veličina teksta

Aa Aa

Real je pobedom od 3:1 na Stamford Bridžu obezbedio sebi lepu prednost pred revanš meč četvrtfinala Lige šampiona sa Čelsijem u Madridu. Bila je ovo noć fenomenalnog Karima Benzeme koji je tokom cele utakmice ''maltretirao'' protivničku odbranu i već po isteku 46. minuta imao kompletiran het-trik.

Španski tim je već na startu meča ozbiljno pripretio preko Vinisijusa Žuniora i na taj način stavio do znanja protivniku da u svakom momentu mora biti na oprezu. Benzema je u 10. minutu na fantastičan način petom proigrao Federika Valverdea, koji je potom odigrao za Vinisijusa, a ovaj se namestio i dobro šutirao, ali je lopta pogodila prečku i odbila se u gol aut. 

Imala je sreće ''četa'' Tomasa Tuhela što u tom napadu nije primila gol, ali već prilikom sledeće šanse u tome nije uspela. Igrao se 24. minut kada je Vinisijus uputio centaršut ka Benzemi, koji u svom stilu besprekorno šutira glavom i dovodi Real u vođstvo.

Domaći tim je bio vidno poremećen primljenim golom, što su gosti bez razmišljanja iskoristili samo tri minuta kasnije. Luka Modrić je ovog puta bio u ulozi asistenta, a strelac je bio isti. Hiruški precizan hrvatskog ponovo je ispratio neverovatni Benzema i drugi put za tri minuta glavom zatresao mrežu rivala.

Malo je falilo da prekaljeni napadač kompletira svoj het-trik već u prvom poluvremenu. Namestio se Benzema iz neposredne udaljenosti šutirao ka protivničkom golu, ali ga je Andreas Kristensen omeno taman koliko treba da ne zahvati loptu onako kako je očekivao, te je rezultat ostao nepromenjen.

Pet minuta pre kraja regularnog dela prvog poluvremena, domaćin uspeva da smanji na 2:1. Igrao se 41. minut kada je Žoržinjo uputio centaršut ka Kaiju Havercu, koji je odlično utrčao u prostor i glavom poslao loptu iza leđa Tiba Kurtoe i tako vratio Čelsi u igru. 

Nepun minut po nastavku igre Benzema dolazi i do svog trećeg gola na utakmici! Golman Čelsija, Eduar Mendi je napravio katastrofalnu grešku ispred svog šesnaesterca i tako omogućio Francuzu da ponovo postigne pogodak.

Malo je falilo da Čelsi ponovo smanji zaostatak na jedan gol razlike, ali Tibo Kurtoa to nije dozvolio. Kapiten domaćih, Cezar Aspilikueta je u 50. minutu odlično šutirao u gornji levi ugao Belgijanca, koji je izvanrednom paradom uspeo da odbrani i pošalje loptu u korner.

Tuhel je potom odlučio da pojača napad, pa je u igru umesto Kristijana Pulišića uveo Romelua Lukakua koji se našao u odličnoj prilici nepunih pet minuta po ulasku u igru. Dobio je Belgijanac upotrebljiv centaršut sa desnog boka i šutirao glavom, ali je bio za nijansu neprecizniji nego što je trebalo.

Možemo samo da nagađamo da li se Real svesno povukao, ali činjenica je da je domaćin od kada je primio treći pogodak konstantno napadao. Ređale su se prilike za plave, pa je ovog puta u šansi bio Mejson Maunt. Talentovani Englez je dobro šutirao sa nekih dvadesetak metara, ali je lopta završila malo iznad prečke.

Do kraja nije bilo većih uzbuđenja, s obzirom na to da Real nije pokušavao da postigne četvrti pogodak, a istovremeno Čelsi nije uspevao da postigne drugi, tako da nije bilo promene rezultata.

Revanš meč zakazan je za 12. april na ''Santjago Bernabeu''.

Sastavi:

Čelsi: Mendi, Kristensen (od 46. Kovačić), Silva, Ridiger, Aspilikueta, Džejms, Žoržinjo, Kante (od 46. Zijeh), Maunt, Pulišić, Haverc

Real Madrid: Kurota, Mendi, Alaba, Militao, Karvahal, Modrić, Kros, Kazemiro, Valverde, Vinisijus, Benzema

Komentari (0)

Sport