Fudbal

Bavarci poklekli u Španiji: Viljareal minimalcem savladao Bajern

Komentari

Autor: Euronews

06/04/2022

-

23:15 >> 23:42

Bavarci poklekli u Španiji: Viljareal minimalcem savladao Bajern
Bavarci poklekli u Španiji: Viljareal minimalcem savladao Bajern - Copyright AP Photo/Alberto Saiz

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Viljareala pobedili su na svom terenu Bajern iz Minhena 1:0 u prvom duelu četvrtfinala Lige šampiona.

Iako je nemački tim važio za favorita na ovom meču, španska ekipa je odigrala odličnu utakmicu i na kraju zahvaljujući požrtvovanoj igri na obe strane terena, zasluženo slavila.

Bajern je bio neprepoznatljiv u prvom poluvremenu. Ništa nije "polazilo od ruke" izabranicima Julijana Nagelsmana, koji su, moglo bi se reći, od starta bili zatečeni ofanzivnom igrom rivala. 

Upravo iz takve igre postignut je jedini pogodak na meču, a strelac je bio Danžuma u osmom minutu susreta. Lo Selso je sa desnog boka proigrao Parehu, koji je zatim uputio udarac, a lopta je na putu ka golu skrenula od Holanđanina u mrežu.

Do kraja poluvremena Viljareal je postigao još jedan pogotak preko Kokelina, ali je je gol poništen zbog ofsajda.  Bajern se koliko-toliko probudio u drugom delu igre, ali osim pokušaja Dejvisa i Komana nije ozbiljnije pripretio rivalu, iako je imao čak 22 šuta!

Sa druge strane "žuta podmornica" je nastavila da vrši pritisak na zadnju liniju Bavaraca. Moreno je u 51. minutu pogodio stativu, Danžuma je imao čistu poziciju u 67. minutu, kada se spetljao ispred gola Nojera, a jednu od najvećih šansi Viljareal je propustio kada je upravo golman Bajerna izgubio loptu na centru, odakle je Moreno šutirao na prazan gol, ali je lopta prošla kraj stative.

Do kraja utakmice ekipa Unaija Emerija uspela je da sačuva rminimalnu prednost, sa kojom će odigrati revanš 12. aprila u Minhenu.

Najzanimljivije detalje sa utakmice pogledajte na snimku u prilogu.

Komentari (0)

Sport