Fudbal

Gvardiola posle Katara preuzima Brazil? Bogata ponuda, ali mnogo manja od trenutne plate koju ima u Sitiju

Komentari

Autor: Euronews

07/04/2022

-

13:37

Gvardiola posle Katara preuzima Brazil? Bogata ponuda, ali mnogo manja od trenutne plate koju ima u Sitiju
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Uveliko se priča da će selektor Brazila, Adenor Leonardo Bači Tite, posle Svetskog prvenstva u Kataru napustiti klupu "selesaa", tako da već jedno vreme traju spekulacije ko će biti njegov naslednik. Ova tema pokrenuta je i tokom emisije Redesao Sport TV, nekoliko nedelja kasnije pošto je koordinator Brazilske fudbalske federacije, Žuninjo Paulista, u intervjuu za špansku "Marku" već najavio Titeov odlazak nakon Mudnijala.


Španska "Marka" u četvrtak se ponovo bavila selektorom Brazila, ali ne aktuelnim, već onim koji bi mogao da zameni Titea i u vezi sa tim pustila iznenađujuću informaciju, koja je odjeknula kao "bomba. A ona glasi: Pep Gvardiola ima ponudu Brazilske fudbalske federacije (CBF) vrednu 12 miliona evra!

 


 

Cilj Brazila je osvajanje šeste titule prvaka sveta, ali bez obzira da li on bio ispunjen ili ne, čelnici CBF uveliko prave planove za budućnost, a u tome prednjači novi predsednik organizacije Ednaldo Rodrigeš. Upravo je njegova ideja da posle Titea na klupu Brazila dođe Gvardiola.


Svestan da će ovo biti veliki poduhvat i pre svega veoma skup, Rodrigeš je već započeo kampanju za uspešnu realizaciju ideje. Nekoliko razgovora je već obavljeno, a konkretni se tek očekuju. Menadžer Mančester sitija trebalo bi da potpiše četvorogodišnji ugovor i da bude selektor do okončanja Svetskog prvenstva 2026. Predložena plata iznosi 12 miliona evra, ali je ona i dalje dosta manja od one koju prima na "Itihadu" (oko 20 miliona).

 


 

Gvardiolin ugovor sa Sitijem ističe 2023, pa je pitanje da li bi Španac preuzeo klupu Brazila, ukoliko do dogovora uopšte dođe, ove godine ili sledećeg leta.

Samo su tri stranca u istoriji vodila Brazil, a jedan od njih je Evropljanin i to Portugalac Žoreka, koji je bio selektor 1944. godine. Nekadašnji trener, novinar i fudbalski sudija je rođen u Lisabonu, ali je celu svoju karijeru proveo u Brazilu, gde je i preminuo. Prvi selektor da nije Brazilac bio je Urugvajac Ramon Platero 1925, a poslednji Argentinac Filipo Nunjez 1965.

Od njega do danas na klupi Brazila je sedelo 36 "domaćih" selektora

Komentari (0)

Sport