Fudbal

Kvalifikacije za SP: Peta uzastopna pobeda Srbije

Komentari

Autor: Euronews

07/04/2022

-

19:52

Kvalifikacije za SP: Peta uzastopna pobeda Srbije
Kvalifikacije za SP: Peta uzastopna pobeda Srbije - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalerke Srbije nastavile su pobednosni niz u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. U Sportskom centru FS Srbije u Staroj Pazovi ugostili su Izrael i slavili rezultatom 4:0. Bio je to peti uzastopni trijumf izabranica Predraga Grozdanovića u borbi za odlazak na Mundijal.

Srbije je krenula ofanzivno i več u 5. minutu povela. Milica Mijatović je šutirala iskosa sa 15 metara, a na petrercu Jovana Damjanović petom prosledila loptu u mrežu. Bio je to šesti pogodak na polednja četiri meča Damjanovićeve. 

Bolju igru na početku drugog dela domaćin je krunisao vođstvom od 2:0. U 67. minutu Tijana Filipović je bila u prodoru po levoj strani, snažno je šutirala, lopta je okrznula fudbalerku gostiju i završila u mreži. 

Prethodno se Jovana Damjanović našla sama pred perotivničkom mrežom, ali je iz peterca šutirala u golmana Izraela. Malo kasnije Sara Pavlović je pogodila prečku.

Pobednik je odlučen u 72. minutu, Miljana Ivanović je lepu akciju Srbije završila preciznim udarcem u gornji levi ugao - 3:0. U poslednjim momentima meča  Tijana Filipović je proigrala Anđelu Krstić za konačnih 4:0

Srbija: Kostić, Petrović, Slović, Nevena Damjanović, Frajtović, Stefanović (Milivojević), Pavlović (Pantelić), Filipović, Poljak (Ivanović), Jovana Damnjanović (Krstić), Mijatović.

Izrael: Koen, Ahtel, Nakav, Elinav (Sendel), Sofer (Gor), Selimhodžić, Avital (Kac), Hazan (Šulman), Bek, Somer, Kuzecov.
Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport